Spørgsmål:
Håndtering af TMI (for meget information)
r m
2017-06-30 14:49:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogle mennesker er naturlige "delere". De har ingen betænkeligheder med at give de mest intime detaljer i deres liv, sygdomme, forhold osv. Til selv afslappede bekendte.

Et eksempel var en kollega, der fortalte temmelig grafiske detaljer om et argument, hun havde haft med sin partner (som jeg aldrig har mødt), og med den yderligere komplikation, at hun gentagne gange antydede, at jeg skulle tage hendes side .

I en en-til-en samtale, hvordan formidler du dem, at dette er mere information eller detaljer, end du er fortrolig med, uden at komme på tværs af som ikke er interesseret i dem eller ikke bekymrer sig mere generelt?

Forekommer disse samtaler typisk i en gruppe (dvs. hvor du ikke er den eneste person, de deler disse oplysninger med?)
Jeg har nu indsnævret dette til en-til-en-samtaler, da dette er mere almindeligt for min særlige oplevelse.
Hvis dette stadig synes for bredt, bedes du give mig nogle forslag til at stramme det op.
prøv at give et eksempel i dit spørgsmål, det vil helt sikkert hjælpe med at gøre det mere specifikt. Selvom jeg forstår, hvorfor du vil holde det bredt, hvis du begrænser det til 1 eksempel, giver det mulighed for mere nøjagtige svar og giver også mulighed for at stille flere spørgsmål, hvilket hjælper med at holde webstedet kørende.
Jeg tilføjede bekendtskabset for at indsnævre omfanget - undskyld, jeg troede, det ville være en foreslået redigering, og du ville være i stand til at se på det. Bare rediger det, hvis du ikke kan lide det
Du kan altid sige "Undskyld, nogle gange er jeg ikke så god lytter." Eller i dette tilfælde "Jeg kan ikke rigtig give råd. Jeg er ikke professionel." Eller endda "Jeg vil bruge stille tid på at være taknemmelig for, at jeg ikke har de problemer, du har." Disse kan dog komme på tværs af semi-sarkastiske, og det er svært at ikke svare uden at lyde snippet.
Du tager siden af ​​hendes partner, men vær legende om det. Tænk på det som et spil. Jeg vil udvide denne kommentar, men jeg er helt sikker på, at nogle få mennesker misforstår denne kommentar, fordi den ikke passer til deres personlighed. Plus, da det oprindelige spørgsmål blev stillet i juni, er det lidt for sent nu.
To svar:
#1
+10
apaul
2017-07-04 01:45:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror, ​​at TMI normalt relaterer sig til enten deleren mangler et socialt filter eller deres overvurdering af affinitet. Dybest set vil de have en tendens til at skubbe tingene ud for næsten enhver, eller de anser dig for at være en meget nær ven, som de kan tale med om sådanne sager.

Jeg tror, ​​det er derfor, udtrykket "TMI" blev oprettet. Det giver folk en kort, blid måde at sige, at de får oplysninger, der er upassende eller upassende i sammenhængen.

Så simpelthen at sige "Whoa, TMI." fungerer i de fleste situationer.

Hvis du vil formidle, at du er åben for at lytte til dem, men du ikke har brug for de grafiske detaljer, skal du bare sige det.

"Hvis du har brug for at tale, lytter jeg, men de grafiske detaljer er TMI"

Andre lige så uformelle alternativer til "Whoa, TMI" ville være "Duuude" (langstrakt "u" baseret på sværhedsgrad), et [hævet øjenbryn] (https://media1.tenor.com/images/735ec1041bf6bab81967c9e7334fd52d/tenor.gif) , eller den gode gammeldags [spit take] (https://media.giphy.com/media/mvNExt19DqFJS/giphy.gif).
#2
+1
Anne Daunted GoFundMonica
2017-11-25 01:08:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Formidle dem din interesse for deres historie, din vilje til at lytte, og at du ikke har brug for så mange detaljer, for eksempel ved at se på dem og sige

Jeg får kernen i din historie, du behøver ikke gå så meget i detaljer. Det er okay. Undskyld for at afbryde dig! Så de var ...? (Dette spørgsmål signaliserer dem, at du vil have dem til at fortælle dig om det.)

Afhængigt af hvor tæt de er på dig, kan du endda let din hånd på deres hånd eller arm for at forsikre dem om din interesse, før du siger ovenstående.

En anden måde, der også beviser, at du lytter til dem, er først at give et kort resumé af, hvad de fortalte dig

De havde ...? Jeg forstår (eller nikker). Jeg behøver ikke kende alle detaljerne. Undskyld for at afbryde dig, fortsæt!

Hvis omstændighederne tillader det, kan du sige "spar mig detaljerne" med en latter, når du har gjort det klart, at du lyttede, og derefter signalere dem om at fortsætte. Muligt når stemningen er mere lyshåret, hvilket viser, at du kan forestille dig levende, hvad det må have været (f.eks. måske kender du de involverede) .Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...