Spørgsmål:
Hvordan kan jeg forhindre udseendet af mikromanagement på nogen?
DVK
2017-06-28 01:40:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har et personlighedstræk (ønske om at forstå detaljer og bekræfte dem), som ofte ofte fejlagtigt kan opfattes af mennesker som at styre dem (selvom min hensigt med det, jeg spørger / siger, er rent centreret om mine mentale detaljer og IKKE om hvad / hvordan jeg vil have dem til at gøre).

For eksempel:

Mig: bemærker, at den person, jeg gav opgaven til, gør det som X

Mig: "Jeg bemærkede, at du gjorde det på den måde X, nysgerrig hvorfor ikke måde Y?" {bemærk, at jeg er 100% virkelig nysgerrig her; og ikke har til hensigt at bede dem om at gøre det på min måde}

Taskee: "Stop med at styre mig!" (de siger måske ikke det direkte, men nogle gange siger de det senere, så jeg ved, at det sker ofte).

Kort for bare aldrig at stille sådanne spørgsmål, hvordan kan jeg skræddersy sådan kommunikation for at forhindre, at det ser ud til, at man administrerer nogen?

Fem svar:
#1
+8
Ben I.
2017-06-28 01:58:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ved først, at mange mennesker ikke er optaget af den optimale handling på samme måde som du er. Hvis du analyserer, hvilken tilgang der ville være bedre i en bestemt situation (den måde, du i øjeblikket gør noget i forhold til, hvordan du ser noget gjort), er det nødvendigvis sammenlignende. Selv om din hensigt måske er at prøve at finde ud af, om deres tilgang er bedre eller endda bare tom nysgerrighed, vil folk ofte reagere negativt, fordi de kan mærke sammenligningen.

Hvis denne person er din rapport, så vil jeg vil anbefale, at du typisk ikke spørger dem, medmindre du har mistanke om, at deres tilgang virkelig er bedre, og vil lære at forbedre dig selv. (I hvilket tilfælde kan smiger gå langt). Der er lidt at vinde (opfyldelse af ledig nysgerrighed) og en meget høj pris på lang sigt med hensyn til medarbejdernes utilfredshed.

Hvis de er ikke din rapport, kan have en samtale med dem en gang, i starten, og forklar, at du har denne finurlighed. Du kan forklare, hvad der menes med det, spørge dem, om det er okay, hvis du stiller sådanne spørgsmål og understrege, at hvis det nogensinde får dem til at føle sig ubehagelige, skal de være fri til at sige det - det er virkelig meningen at være venligt, og du vil ikke have dem til at føle sig udsat for på nogen måde. Dette giver dem en exitklausul, hvis de ikke kan lide en bestemt spørgsmålstegn.

Et advarsel om denne anden vej: den er lidt fyldt. Du bliver nødt til at tjekke ind fra tid til anden, hvis du er usikker på, om dine spørgsmål stadig modtages med varme. Igen er de potentielle fordele små, men de potentielle omkostninger er høje. Gå ikke rundt med vigtige langsigtede professionelle forhold uden god grund.

#2
+8
enderland
2017-06-28 02:04:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit spørgsmål er førende og sætter personen i defensiv.

Det fører, fordi du får det til at virke som "at gøre Y var rigtigt, hvorfor gjorde du X over det ?!" som derefter sætter dem i defensiven og skal retfærdiggøre deres beslutning mod din opfattede favorit.

Prøv ting, der gør ikke gør dette:

  • "Kan du hjælpe mig med at forstå, hvorfor du gjorde det på den måde?"

Nu, i stedet for at de har det svigtende (vælger det forkerte valg i XY), gør du det, så de kan hjælpe dig .

#3
+3
Robert Dewitt
2017-06-28 01:54:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror, ​​det handler om den overordnede tilgang til din spørgsmålsproces. Det er også meget vigtigt, at du ikke spørger, hvorfor nogen gjorde noget på en bestemt måde. Hver person har et andet niveau / tankegang, hvorfor nogle mennesker tror, ​​at de bliver micromanaged (på en måde føler de sig fornærmet uden direkte at fortælle dig det).

I stedet for ville jeg henvende mig til dem med en sætning som:

Godt arbejde med at gennemføre [den opgave]! Jeg vil gerne vide mere om din proces, så du og jeg kan give råd til andre mennesker, der har [den opgave]. Måske er dette en bedre måde at nærme sig det på for vores virksomhed.

Bemærk, at det er vigtigt at give den anden person ros for arbejdsetikken / indsatsen, så de føler sig ikke fornærmet. MEN KUN, HVIS DU MENER DET

#4
+1
John
2017-06-28 02:03:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Find ud af hvorfor folk "siger det senere", og undgå handlinger, der vil fremkalde disse følelser.

Jeg læste dit indlæg, og jeg er tilbage med at undre mig over, hvorfor folk siger "ofte" at de er mikromanaged. Når nogen slår "Stop med at styre mig", er det sandsynligvis ikke en isoleret begivenhed.

Så jeg undrer mig over, hvorfor folk har det sådan. OK, så nogle ideer:

  • Giv en opgave, og sørg for, at den forstås fuldstændigt. Angiv opgaven (e). Angiv betingelserne for, at de skal opfyldes. Angiv den standard, der udgør acceptabel afslutning, og medtag en forfaldsdato. Hvis du har brug for foreløbige rapporter, skal du angive det og inkludere en tidsplan, og hvad du forventer (procent færdiggørelse, udgaver osv.).
  • Lad personen gå. Stil ingen spørgsmål.
  • Hvis og kun hvis noget går galt og i strid med den angivne opgave, skal du bede om status. Dette er ikke en begrundelse for deres handlinger; dette er status. Gør det klart.
  • Hvis du mener, det er berettiget, så spørg personen, hvis de har brug for hjælp - assistance er ikke tilsyn . Gør det klart.

Der er meget gråt område i ovenstående. Men i betragtning af at vi har medarbejdere, der nu er fast besluttet på, at de tror, ​​du mikromanage, kan du blive nødt til at gå "total hands off" et stykke tid, indtil de forstår, at situationen er ændret.

#5
+1
Tom Au
2017-06-28 05:25:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette ser ud til at være et tilfælde, hvor en social handling (der stiller et detaljeret spørgsmål) ikke er objektivt dårlig, men (fejlagtigt) betragtes som "dårlig" af andre.

Hvis det er sandt, prøv for at undgå forekomster af denne handling, hvor indsatsen er triviel, fordi du sandsynligvis vil miste mere troværdighed på den sociale interaktion, end du vil vinde ved selve handlingen.

På den anden side, hvis der er god grund til at stille spørgsmålet, så spørg det, og om nødvendigt, være parat til at forklare dig selv. "Jeg ville hjælpe dig med at forberede dig på X", eller "Jeg ville advare dig mod Y." Dette vil give dig øvelse i at håndtere dig selv i de mere kritiske situationer og kan i sidste ende øge din dygtighed i de mere trivielle tilfælde.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...