Spørgsmål:
Leder et møde som en genert person?
Vylix
2017-06-28 02:36:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er en genert person og har tendens til at være den sidste til at tale i en diskussion eller et møde.

Men jeg bemærkede, at i min gruppe (en hobbygruppe) er de fleste også stille. og også passiv, når man skifter i diskussion. Dette er problematisk, fordi vi nogle gange har brug for at stemme eller samle ideer eller endda organisere en begivenhed.

På disse tidspunkter tror jeg, at jeg i det mindste har brug for at lede diskussionen (som den ældste person).

Husk, at alle mine medlemmer normalt er stille, og jeg vil ikke have, at diskussionen sidder fast i en beslutning, og andre er bare enige, fordi de ikke vil give deres mening. Der er ingen udnævnt leder.

Hvordan leder man mødet med succes , da medlemmer skal være aktive med at give mening, og jeg behøver ikke tale meget?

Jeg bor i Indonesien, hvis det betyder noget.

Fire svar:
#1
+10
Gregory Avery-Weir
2017-06-28 03:13:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan ofte være genert i sociale situationer. En ting, der hjælper, når jeg leder møder, er at spørge mig selv: "Hvad ville jeg ønske, at arrangøren ville gøre i denne situation?" Du placerer dig ikke derude i dette tilfælde; du betjener gruppen ved at hjælpe alle med at holde sig på opgaven.

En fast dagsorden er altid nyttig i et møde og vil sikre, at vigtig forretning bliver gjort. Du kan forberede det på forhånd eller skrive det på et stykke papir, så alle kan se det, og du ikke behøver at tale højt ud over "Vi er på punkt 3."

Hold øje med kroppen sprog så godt du kan; hvis nogen virker ubehagelige, så spørg dem, hvad de synes.

Der er alle mulige ressourcer og værktøjer til at afholde effektive møder, men et værktøj, som jeg har fundet særligt nyttigt, er Fist to Five teknik. Når du træffer en beslutning, skal du bede alle om at løfte en hånd med nul til fem fingre udstrakt for at angive, hvor meget de støtter et forslag. Nul fingre (en knytnæve) betyder, at de aldrig vil være okay med dette forslag (normalt en moralsk indsigelse). Fem betyder, at de elsker det. Med denne teknik sikrer du, at alle bliver hørt; enhver under tre fingre har en væsentlig indsigelse, og forslaget med flest fingre understøttes bedst.

Jeg opfordrer dig til at læse om konsensusbaseret beslutningstagning, hvis du vil blive bedre til at hjælpe grupper med at håndtere forretning når ingen har ansvaret.

#2
+6
DVK
2017-06-28 05:12:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I en gruppe introverte er en god løsning at tilbyde feedback / online-feedbackmuligheder til alle. Freeform eller flere valg efter behov.

Spørg også folk, om de ville føle sig mere komfortable, hvis de har mulighed for at tilbyde feedback anonymt.

#3
+5
Tom Au
2017-06-28 05:16:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ting, som jeg har bemærket, er at hvis to eller flere "genert" mennesker mødes, er den mindst genert person tilbøjelig til at træde frem og tage føringen.

Du ser ud til at være den "mindst "genert person i gruppen. Så gå frem og gå efter det. Indse, at din generthed faktisk er en fordel i denne gruppe af genert folk, fordi du vil have en bedre følelse af, hvad der vil og ikke vil arbejde med dem end en anden, mere udadvendt person.

Jeg har ofte fundet mig selv på dette sted og bemærkede ovenstående med hensyn til mig selv.

#4
+4
John
2017-06-28 02:49:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan lede en gruppe uden at beslutte for dem. Hvis et spørgsmål er ved hånden, kan du være en slags moderator. Du kan spørge hver enkelt, hvad de synes på en taktfuld måde, der er indbydende. Sørg for, at alle kommentarer bliver værdsat. Ros kan gives hver gang nogen taler. Nøglen er at blive inviteret til at tale uden konsekvenser eller dårlige følelser.

Protokoller kan tages, og resuméer af forslag registreres. Derefter kan der afstemmes. Hvis du tror, ​​det vil hjælpe, gør afstemningen anonym på en eller anden måde, der er praktisk (hvis det er muligt).

Som en forholdsregel kan du gemme dine kommentarer, indtil nogen beder om det. Men vær sikker på at du siger dine ideer og formidler, at de er lige så gode / dårlige som andres.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...