Spørgsmål:
Bed venligt venlig om at slå bilradio fra
anonymous2
2017-06-28 07:11:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kører ofte med en ven, som jeg kommer godt sammen med, bortset fra én ting, og det er, at det ser ud til, at hans radio altid er alt for høj. Jeg ved, at han nyder at have lyden slået op, så jeg føler mig lidt flov over at bede ham om at slå den ned hele tiden, men den er virkelig høj ... det gør det svært for mig at koncentrere mig om enhver form for samtale.

Jeg har lært tricks, som at tale i en normal tone, så han er nødt til at skrue ned for radioen bare for at forstå, hvad jeg siger, men hvis det er muligt, vil jeg virkelig finde en måde at få ham til at afvise det uden at "slå rundt om bushen."

Da jeg ofte sidder lige ved siden af ​​radioen, kunne jeg bare bare afvise det selv. Er det den bedste rute, eller skal jeg bede ham om at gøre det?

Eventuelle ideer?

Kører han med åbne vinduer? Hvor sidder jer normalt?
Nå, ikke altid, helt sikkert, da jeg bor i Canada. ;) Normalt kører han, jeg sidder i passageren eller bagsædet, afhængigt af hvor mange af os der er.
Har du prøvet at spørge ham eksplicit, bare forklare lige op, hvorfor du føler dette er et problem? Jeg tror, ​​at de fleste mennesker vil ændre deres adfærd, hvis en eller flere venner fortæller dem, at den adfærd er irriterende og lidet formålstjenlig.
Er det skadeligt for din hørelse højt?
@NicolasRaoul måske ikke helt så højt, men kommer tæt på. Jeg har faktisk aldrig taget en decibel-læser med mig. ;)
Jeg stemmer for at lukke dette spørgsmål som uden for emnet, fordi vi er nødt til at forstå, hvorfor "bare at spørge ham" ikke er en god løsning for dig, før vi kan svare ordentligt.
Fire svar:
#1
+12
Crafter0800
2017-06-28 10:11:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du bliver ved med at slå rundt om busken, så skal han forhåbentlig få antydningen om, at han altid lytter til musik for højt, og at han normalt skal afvise den.

Hvis han stadig ikke får antydningen og holder det for højt, så kan det bare være bedst at bede ham direkte om at afvise det. Hvis du taler med en anden, er det sandsynligvis bedst at spørge noget som:

"Hej, jeg kan ikke helt høre, hvad x siger, har du noget imod at slå radioen lidt ned, tak? "

Eller hvis du taler til ham, kan det være bedst at spørge ham:

" Kan du skrue ned for radioen, kan jeg ikke hør virkelig, hvad du siger "

Og forhåbentlig efter et stykke tid bemærker han muligvis dette og stopper endelig med at have radioen for høj.

#2
+7
Gregory Avery-Weir
2017-06-28 21:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I stedet for at prøve tricks til at manipulere ham til at afvise det, kan du overveje at diskutere det generelle mønster. Næste gang du går ud af hans bil, skal du sige noget som: "Din musik er ofte for høj for mig. Har du noget imod det, hvis jeg selv afviser det, hvis det sker, så jeg ikke behøver at narre dig?" eller "Hvordan vil du have, at jeg fortæller dig, at jeg afviser det?" Du kan holde det lyst.

Det kan godt være, at du ordner det selv, så du ikke behøver at generer ham. Du ender måske med et fjollet håndsignal, du bruger til at minde ham om. Han husker måske bare at overveje dine ører fra da af. Uanset hvilken strategi du beslutter dig for, ved du, at han eksplicit var en del af processen, og at du ikke bare håber, at han "får antydningen."

#3
+6
Sagar VD
2017-06-28 10:25:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det samme skete mig mange gange.

Da han er din ven, er der ingen problemer med at spørge

Hej, jeg kan ikke høre dig (eller som du taler med.) ordentligt. kan du venligst justere lyden.

Hvis det er en af ​​dine bedste venner, kan du spørge det på en sarkastisk måde.

Jeg plejer at spørge dem på en sarkastisk måde og så, de vil ikke føle det (kun til mine bedste venner).

Ellers spørg dem høfligt, som jeg nævnte. Jeg kan ikke høre dig ordentligt. Kan du venligst justere radioen

#4
  0
Nick
2019-05-23 00:52:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bare et kontrapunkt til de andre svar ... Bortset fra når han giver dig en tur, kører din ven normalt alene?

Årsagen til at spørge er, at jeg har det samme problem, men fra dine venners synspunkt - jeg er chaufføren med lydstyrken justeret til, hvordan jeg kan lide at høre det i min bil, når jeg (normalt) kører alene. Men ved lejligheder, hvor jeg har passagerer, glemmer jeg ofte at skrue ned for lydstyrken, og nogle gange får jeg klager - bagsædepassagerer klager over, at det er for højt, min mor går så langt som straks at skrue ned til næsten uhørlig.

Jeg har ikke noget specielt lydudstyr i bilen, det er den model, der normalt er fabriksmonteret; og jeg kører ikke med lydstyrken op til 11 og dørpanelerne vibrerer :-). Men sandheden er, Jeg forstår bare ikke, hvor højt det kan synes for andre mennesker. Det lyder "normalt" for mig. Jeg bemærkede det kun for få år siden, da jeg lod musikken være på og havde grund til at klatre i bagsæderne, og ja, det virkede meget højere end fra førersædet.

En sidste ting dog, Jeg synes faktisk, det er ret irriterende, hvis passagerer roder med kontrollerne uden at bede om tilladelse. Spørg, så foretager jeg justeringen.

Hej Nick, velkommen til IPS! Dette websted fungerer lidt anderledes end de fleste på internettet. Svar skal kun bruges til at besvare spørgsmålet. For at bede om afklaring kan du bruge kommentarfunktionen (når du har den nødvendige rep). For at angive, at du fandt spørgsmålet nyttigt, kan du opstemme det.
@Rainbacon Alle de andre svar angiver på forskellige måder: "Bed ham om at skrue ned for lydstyrken". Mit svar antyder en grund til, hvorfor lydstyrken i første omgang er høj, og at han måske ikke sætter pris på, at det kan lyde meget anderledes andre steder i bilen. Nyttig information til OP efter min mening. Forklar venligst nedstemningen.
@Nick: Rainbacon gav ikke en vurdering af nytten af ​​dit svar. Jeg vil sige, at det faktisk er en nyttig info. Reddit eller et forum kan også give nyttige oplysninger. Men som Rainbacon sagde, er det ikke sådan, IPS fungerer. For at få en idé, tjek dette [Hvordan skriver jeg et godt svar?] (Https://interpersonal.meta.stackexchange.com/q/3266/32) metapost. Og tag det ikke personligt. Nyd dit ophold på dette sted :)
@dhein Tak for linket. Jeg læste, og TBH jeg er forbløffet over, hvorfor du og Rainbacon føler behovet udfordrer nytten af ​​mit svar - Rainbacons kommentar antyder, at de tror, ​​at jeg ikke har besvaret spørgsmålet; din kommentar er ikke klar, men antyder, at mit svar ikke er godt nok. Efter de værdifulde kommentarer fra bob (hvis kommentarer og mine svar på dem nu på mystisk vis er forsvundet), tilføjede jeg en vis vægt for at hjælpe med at afklare mine hovedpunkter. Hvis du kunne forklare nøjagtigt, hvad det handler om mit svar, der ikke lever op til definitionen af ​​et godt svar, ville det være et godt sted at starte.
@Nick grunden til, at jeg føler, at dit indlæg ikke besvarer spørgsmålet, selv efter at du har fremhævet dele af det, er, at alle de ting, du har fremhævet, forklarer * hvorfor * radioen måske er for høj (som som dhein pegede ud er nyttige oplysninger), men du adresserer ikke nogensinde målet med spørgsmålet, som er "Hvordan beder jeg en ven om at skrue ned for lydstyrken"
Hej Nick, jeg ville bare fortælle dig, at dette er et gammelt spørgsmål, og at vores standarder er ændret siden dem, hvilket forklarer, hvorfor der var nogle ikke så gode svar her (men rolig, de bliver nu også modereret). PS: dit spørgsmål er nu slettet, men du kan stadig redigere det og markere det til fortrydelse bagefter. Men da spørgsmålet nu er lukket som uden for emnet, kan det være bedre at ikke spilde din tid på at redigere det.
Hej Nick! Beklager at se, at du valgte lidt af et problemindlæg til dit første svar her på IPS. Spørgsmålet er nu lukket, fordi det ikke er godt. Titlen beder om en høflig måde at bede om, at lydstyrken skrues ned, men kroppen spørger, om de skal spørge eller skrue ned selv. Jeg ville bare fortælle dig, at jeg kan se dig lægge tid og kræfter i dit svar, og at jeg sætter pris på den personlige oplevelse, du brugte til at opfylde [citatretningslinjerne] (https://interpersonal.meta.stackexchange.com/q / 3583/1599), og da du i det mindste besvarer en del af spørgsmålet, vil jeg fortryde dit svar.
Men bemærk for fremtidig deltagelse, at det er et ret tydeligt tegn på, at et spørgsmål ikke er så godt, når titlen og kroppen spørger forskellige ting :-) For nu anbefaler jeg dig at kigge på vores [gode spørgsmål retningslinjer] (https://interpersonal.meta.stackexchange.com/q/3224/1599) for at fokusere på nogle af vores nyere spørgsmål og huske dem. Hvis et spørgsmål ser ud til at imødekomme disse med rimelighed og handler om interpersonelle færdigheder som defineret i vores [hjælp / om emnet], er det meget sikrere at besvare.
OKAY. Har ikke bemærket, at det var et gammelt spørgsmål i starten. I hvert fald tak for rådet.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...