Spørgsmål:
Hvordan kan jeg høfligt fortælle nogen, at de skal tage et bad?
Stevoisiak
2017-06-28 01:46:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da jeg var på college, samledes jeg selv og et par venner hver uge for at spille D&D sammen.

En ven havde ugentlige spor af &-feltsessioner planlagt inden vores møder. Normalt var dette ikke et problem, men der var nogle dage, hvor det var meget tydeligt, at han ikke havde brusebad, før han kom over for at spille.

Hvordan kan jeg høfligt fortælle en ven, de skulle tage et brusebad?

Hvor tæt på en ven? Massiv varians i passende respons afhængigt af hvor tæt de er.
Dette spørgsmål er af den slags, jeg kalder ["at hævde dine grænser"] (https://interpersonal.meta.stackexchange.com/q/59/110). Venligst [rediger] dette spørgsmål for at tilføje detaljer om det specifikke problem, du står over for ud over at lære at være selvsikker, mens høflig.
Relateret: https://interpersonal.stackexchange.com/q/8970/4366
Fire svar:
#1
+22
HDE 226868
2017-06-28 01:55:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som atlet ved atletikskolen ved jeg, at praksis kan gøre planlægningen vanskelig. Nogle gange er det svært at presse ind noget som middag, for eksempel, fordi praksis går lige indtil en anden begivenhed, jeg skal til. Det er fristende at springe over noget som et brusebad og bare gøre det senere, så jeg kan få mere tid.

For mig går situationen typisk sådan:

 1. Jeg har en hård træning, der tager længere tid end normalt.
 2. Jeg har brug for tid til at strække, køle ned, hydrere osv.
 3. Jeg har en anden forpligtelse senere den dag / aften, kort efter træning, og lidt tid imellem. Derfor skar jeg nogle dele ud af trin 2.
 4. Jeg forsømmer noget. For mig er det typisk ikke noget som brusebad; Jeg springer måske over en køle ned i stedet. Jeg har dog sprunget over brusere før.

Jeg formoder, at dette kan være et problem for din ven. Hvis hans praksis er lige inden dine spil-sammenkomster, så kan han kæmpe med ikke at have nok tid til at brusebad, skifte ordentligt osv. Med andre ord, jeg formoder, at tid er et problem - ikke mangel på personlig hygiejne. Han gør, hvad jeg har gjort, og skærer noget ud af trin 2. Det er ikke så grusomt; problemet er, at han har valgt at skære blandt andet ved at brusebade.

Nogle ting du kan gøre:

 • Fortæl din ven, at det er okay, hvis de ' er for sent på grund af praksis, og at de kan tage deres tid. Understreg, at de ikke behøver at skynde sig . For eksempel:

  Hej, [navn], jeg ved, at du måske har svært ved at have øvelse lige før vi spiller. Jeg vil fortælle dig, at du ikke skal føle dig forhastet; tag dig tid mellem at gå på træning og at hænge ud med os. Gør hvad du har brug for - skift ud, rehydrere og få en snack og brusebad.

  At nævne brusebadet eksplicit, komme til at tænke på det, kan være en god idé. Men du behøver ikke at fokusere på dit forslag.

 • Måske endda flytte D&D-sessionen lidt tilbage for at kompensere, medmindre dette ville påvirke resten af ​​gruppen negativt. Din ven har ingen kontrol over, hvornår hans praksis slutter; er det muligt, at din tidsplan er mere fleksibel?

Jeg skal retfærdiggøre, hvorfor jeg ikke synes, det er et spørgsmål om, at denne person vælger at opretholde dårlig personlig hygiejne . For universitetsatleter skal praksis og aktiviteterne omkring det være så glatte / bekvemme som muligt. Brusere skal for eksempel være i nærheden af ​​omklædningsrummene, og mange hold vil brusebade sammen, især hvis bruserne er fælles. Hvis vennen ikke bruser, vil deres holdkammerater sandsynligvis påpege dette før nogen andre!

Det er muligt, at din ven er modvillig til gruppedusjer - hvilket er helt fint. Det kan være et kulturelt spørgsmål, eller det kan simpelthen være personlig præference. I så fald kan de være endnu mere pressede, fordi de så bliver nødt til at brusebad i deres sovesale, hvilket kan være upraktisk.

Hvis dette er tilfældet, er problemet igen en gang. Som jeg sagde før, skal du understrege, at de skal tage sig tid til at sikre, at deres fysiske velbefindende - som skal omfatte hygiejne - sættes først. De har muligvis brug for at omorganisere deres prioriteringsliste i trin 2 - det er så simpelt som det.

#2
+8
Robert Dewitt
2017-06-28 01:55:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De dage, hvor din ven kommer fra banen &, kan du give ham muligheden for at brusebad i dit badeværelse ved hjælp af dine toiletartikler - hvis han ikke har gjort det derhjemme. Hvis han tager tilbudet, desto bedre - men hvis han ikke gør det, kan du nævne, at hygiejne er ret vigtigt.

Prøv at undgå at sige "hej mand, du lugter dårligt. "- da dette kan give ham den forkerte idé.

#3
+4
John
2017-06-28 02:31:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis han er en nær ven, skal du bare over bord og tale om det. Sig ikke bare "Tag et bad". Spørg, hvorfor han ikke er det. Tal derefter om, hvordan du kan gøre denne situation bedre. Hvis du er tæt nok, skal noget følsomme ting som dette være OK.

Hvis han ikke er en nær ven, skal du beslutte, hvordan han vil tage det. Hvis det er fordi han ikke bruser efter en øvelse, kan løsningen være at flytte D&D-sessionen senere. Eller flyt sessionen til en anden dag. Gør det om muligt til en gruppeindsats.

Hvis det ikke er muligt, er det muligt at "sejre det ud" og ikke sige noget.

Hvis ikke, er du nødt til at sige noget. Men sig ikke "Du lugter" eller nogen af ​​dets derivater. Sig noget som det følgende. "Jeg holder af dit venskab, og det er derfor, jeg taler til dig. Folk vil ikke sætte pris på, at du springer over brusebadet efter træning. Overvej det."

#4
+2
brw59
2017-08-13 10:54:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhænger af de involverede mennesker (køn, venner, fremmede, arbejdsstilling osv.), men generelt, som i dine omstændigheder, hvis jeg taler til en ven, der er en fyr (jeg selv er en fyr), gør jeg ikke har ikke noget imod bare at fortælle min ven, at han stinker.

Hvis du ikke er så fortrolig med at være så direkte, kan en antydning til det give ham nogle ideer:

 1. "Jeg kan fortælle dig, at du slog din røv i sporet."

 2. "Lad mig åbne et vindue og tænde blæseren for dig."

 3. "Hvis du vil have os til at skubbe vores mødetid tilbage et par minutter i fremtiden, så du har tid til at opfriske, er det ret nemt at gøre, bare spørg."Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...