Spørgsmål:
Hvornår skal jeg tilbyde min plads på offentlig transport?
r m
2017-06-29 13:50:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I Det Forenede Kongerige, hvornår er det passende at tilbyde din plads til nogen i et tog eller en bus? Okay, hvis nogen er i nød ved at stå igennem handicap eller på anden måde virker det klart nok. Jeg er dog af en generation, hvor manerer dikterede, at mænd generelt og især yngre mænd også skulle tilbyde deres plads til kvinder (især dem, der er stærkt gravide) og til de ældre (hvad det nu også betyder).

Er det stadig hensigtsmæssigt at antage, at sådanne personer skal tilbydes en plads? Hvis ja, hvordan kan dette gøres uden at komme på tværs af nedladende?

Jeg ved ikke noget om Storbritannien, men i Indien har vi reserverede pladser til handicappede og damer. Hvis ingen af ​​dem er tilgængelige, er det op til en at tilbyde deres plads. Generelt vil jeg tilbyde mit sæde til gamle mennesker, handicappede og gravide damer eller kvinder med nyfødte.
Hvis nogen vil være ked af dit tilbud, vil de være, og det er på dem og ikke dig. Jeg husker, at en kollega (50 eller deromkring) brummede om den foregående nat, der blev tilbudt plads af en ung dame. Hvis nogen er i et dårligt humør som det og havde en hård dag, kunne de ironisk nok bruge lidt afslapning. Jeg har en tendens til at indramme det som "Jeg vil gerne tilbyde et sæde" vs "Jeg tror jeg hellere vil tilbyde et sæde."
Jeg er ked af, at jeg ikke kan modstå at dele en anekdote. Engang var der en dame i min bus, som jeg gættede var omkring 7 måneder gravid. Jeg tilbød hende straks mit sæde. Hun sagde, at der ikke er noget behov, men jeg insisterede på, at hun bestemt har brug for det mere i sin situation. Hun var alle rød og vred i ansigtet, da hun sad, jeg havde ingen anelse om hvorfor. Senere lærte jeg, at hun ikke var gravid, hun ikke var gift, hun var bare en tynd dame med en enorm mave, og folk tilbyder hende altid et sæde. Så antag ikke bare, fortæl dem, at du kan tilbyde dit sæde, hvis det er nødvendigt, det er derefter op til dem.
Fem svar:
#1
+21
Crafter0800
2017-06-29 14:00:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det afhænger helt af personlig præference. Ja, det er generelt acceptabelt at tilbyde din plads til en ældre eller handicappet person (der er endda nogle pladser på steder, hvor du skal opgive dit sæde, hvis en handicappet kommer), det er ikke altid nødvendigt at tilbyde det til kvinder. Hvis du ikke vil tilbyde det til en kvinde (bare fordi de er kvinde), behøver du ikke det, selvfølgelig hvis de falder ind under en kategori, der er nævnt ovenfor, stadig tilbyder dem sædet (og hvis de er gravide ) dog er der ingen grund til at bare fordi de er kvinder .

Jeg personligt ville ikke tilbyde min plads til en kvinde bare fordi hun er kvinde, men ville tilbyde det til en person, der var handicappet, ældre eller gravid (eller i klar nød på grund af at de rejste sig). Den eneste undtagelse fra dette ville være, hvis de har stået op i lang tid, og du har siddet i lang tid (og ville være okay at stå), men dette gælder også for alle af ethvert køn.

I slutningen af ​​dagen gør hvad du har lyst til at gøre, hvis du føler dig utilpas ikke at tilbyde din plads til en kvinde, så bare tilbyde dem det, simpelt som det.

Når det kommer til at tilbyde sædet, hvis de er i nærheden af ​​din placering, skal du bare stå op og tilbyde dem dit sæde. Du kan altid sige

"Hej, vil du sidde ned?" mens du gestikulerer til det pågældende sæde

Selvfølgelig kan de afvise dit tilbud, i hvilket tilfælde du er helt okay at sætte dig ned igen (som ellers hvis de ikke bruger det ikke en anden sandsynligvis vil, så det kan lige så godt være dig).

Jeg tror, ​​at en nøglekomponent her står op, når du afgiver tilbudet. Hvis du bliver siddende, får det dig til at virke mere tilbageholdende, ligesom din gest kun er symbolsk, og du ikke * rigtig * vil give dem dit sæde.
"Hvis du ikke vil tilbyde det til en kvinde (bare fordi de er en kvinde)" "Jeg personligt ville ikke tilbyde min plads til en kvinde bare fordi hun er en kvinde" - Jeg elsker sætninger som denne, hvor , hvis det læses på en bestemt måde, lyder det som om der er 1 grund til at du ikke ville opgive dit sæde, og det er fordi hun er kvinde. :) Jeg spekulerer på, om der er et ord for denne type tvetydighed.
#2
+8
Catija
2017-06-30 04:27:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I Storbritannien med meget offentlig transport kan du muligvis se et skilt som dette nær køretøjets indgang:

Priority seating in UK

teksten lyder:

Prioritetssæde til personer, der er handicappede, gravide eller mindre i stand til at stå

Billederne repræsenterer en gravid kvinde, en kjørt person, der bærer en lille barn og en person med en stok.

Indtil for nylig var jeg tilbøjelig til at undgå siddeområdet, der er mærket som ovenfor, så jeg ikke behøver at komme ind i denne nøjagtige situation. Hvis dette er det eneste tilgængelige sted for dig at sidde, når du kommer på bussen / toget, skal du tage det uden bekymring, men vær parat til at bevæge dig (uden holdning) uden at blive bedt om det.

Hvis bussen / toget er meget fuld, og alle disse pladser er besat, og du ser nogen i nød, der søger et sæde, er du velkommen til at tilbyde det, især hvis de falder ind i en af ​​de tre kategorier på skiltet. Jeg har personligt tidligere tilbudt et sæde til folk, der ikke er i disse kategorier, ofte når jeg nærmer mig mit stop, eller hvis de virkelig synes at have et sæde.

Gravide kvinder har ofte problemer med balance, så at være i stand til at sidde på et køretøj, der bevæger sig, sparer dem for risikoen for et fald. Ældre individer begynder også at have problemer med balance og kan let blive trætte. Især hvis de bruger nogen form for gåassistance, skal du tilbyde dem en plads. Vær også opmærksom på ryttere, der har handicap, som måske ikke umiddelbart er synlige, såsom blinde. At have et sted nær indgangen kan gøre det meget lettere for dem at bruge transit.

En gruppe, der ikke er nævnt i dit spørgsmål, er mennesker med små børn. Især spædbørn og børn under tre år kan det være meget hensynsfuldt at tilbyde pladser til forældrene (med deres barn at sidde i skødet), da squirmy kids kan være en håndfuld.


Generelt har jeg som en, der har været gravid og har et lille barn, aldrig følt mig beskyttet, når nogen tilbyder mig deres plads ... hvilket jeg tror er, hvor dit spørgsmål går galt. At være høflig - hvis det er oprigtigt - er altid en passende handling. Desværre kan du ikke kontrollere, hvordan andre reagerer, men hvis de reagerer på en måde, der er hovmodig og foragtelig over for din handling, er det deres problem, ikke din. Lad ikke deres dårlige måde at få dig til at føle dig dårligt.

#3
+4
aschultz
2017-06-30 07:19:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis selv det at tilbyde et sæde virker akavet, er der andre ting at prøve. Dette kan være mere hvordan end hvornår. Jeg er også i Chicago, men jeg tror, ​​at disse teknikker ikke synes at være specifikke for Chicago.

Når jeg er på bussen, kan jeg se, hvem der går ombord, og om nogen der har brug for sædet mere end mig (for eksempel har de et par tasker) eller en familie med små børn kommer på, så prøver jeg at bevæge mig væk fra min plads. Især hvis den ved siden af ​​mig er åben.

Det kan være akavet at tilbyde et sæde direkte, men hvis familien ser et åbent sæde, er de fri til bare at tage det - som de burde.

Jeg sidder ofte i handicappede prioritetssæder på en tom bus, men jeg ser ud til folk, der faktisk har brug for dem, hvis den fylder op.

Jeg er også mere tilbøjelig til at sæt mig op, hvis mit stop er i nærheden, hvad enten det er i bus eller tog. Jeg synes, det er acceptabelt at tilbyde et sæde og spørge, om nogen skal være i bussen et stykke tid. Det kan skifte tilbudet fra at virke som "Jeg er mere i stand end dig, er jeg ikke god til at give dig plads" til "Jeg vil gerne give komforten videre. Jeg har nydt at sidde nok."

Her i Israel gør jeg det samme. Bare frigør mit sæde uden engang at skabe øjenkontakt, som om det ikke har at gøre med den anden person, hvilket giver dem en chance for at beslutte. Jeg forholder mig til din sidste sætning, det er meget pænt formuleret.
#4
+2
Tom Au
2017-06-29 19:52:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Man bør tilbyde sit sæde til mennesker, der klart er "svagere" (eller i en svagere position) end du er. Disse inkluderer 1) gravide mennesker, 2) handicappede og 3) ældre (medmindre du selv er i en af ​​disse kategorier).

Du kan muligvis også tilbyde en plads til nogen, der ikke er i ovenstående kategorier, og som er "kæmper", og mænd kan tilbyde kvinder pladser, men det er mere diskretionært.

#5
  0
Azor Ahai -- he him
2018-05-15 03:52:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis dit mål er at undgå at forstyrre nogen, kan du altid forlade din plads uden at sige noget. Hvis du rejser dig lige før en semi-ældre kommer tæt på dit sæde, kan de tage det, hvis de vil eller vælger ikke at gøre det.

Jeg er ofte rejst op og flyttet til et andet sæde bag på bussen uden at sige noget. Denne teknik vil naturligvis lade dig stå, hvis der ikke var åbne pladser.

I USA er der i det mindste ingen forventning om at tilbyde nogen et sæde baseret på deres køn, men jeg vil selvfølgelig tilbyde en til enhver, der er gravid.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...