Spørgsmål:
Hvordan udtrykker vi udsagnet "Lad os være enige om at være uenige" på en høflig og mere effektiv måde?
Gauche
2017-06-30 12:12:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I det virkelige liv eller endda på Internettet er der mange forekomster, når du ikke kan være enig med den person, der står ved siden af ​​dig og ønsker at gå videre fra samtalen uden at blive enige eller overgive dig. Jeg plejede at sige dette:

"Lad os være enige om at være uenige."

Dette lyder dog lidt uhøfligt, og engang fortsætter oppositionssiden stadig efter det (især om SE-diskussioner). Så hvordan kan jeg formidle "Lad os blive enige om at være uenige" på en mere høflig og effektiv måde?

Fire svar:
#1
+13
John
2017-06-30 14:02:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du er faktisk ikke uenig (mere) og afslut den tråd af samtale til fordel for noget andet.

Der kunne to (eller flere) muligheder for, om personen vil fortsætte med at tale.

Han tror måske, at du ikke forstår hans pointe godt (eller godt nok). Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du blot sige, at du forstår. Eller fjern al tvivl og opsummer det, han prøver at sige. Du kan gøre dette uden at angive overhovedet, om du er enig i det eller ej. Du angiver eller beviser simpelthen, at du forstår deres pointe.

For det andet tror de måske, at fortsat diskussion kan ændre dit sind. Du kan klare dette ved ikke at være den anden person i samtalen. Bliv stille på denne samtale tråd (eller afvikle den). Du kan ændre emnet. Du kan vælge at bare undskylde dig selv, fordi du har noget at gøre (som at gå tilbage på arbejde, tage en drink, gå på toilettet).

Efter min mening er nøglen at taktfuldt afslutte udvekslingen eller blot stoppe med at være en af ​​parterne i samtalen.

Jeg er nogen, der er helt fortrolig med at afslutte en samtale ved at sige "Lad os være enige om at være uenige." Uanset hvad du sender eller modtager det. Men jeg indså, at andre ikke rigtig stopper, når jeg siger det. Så der er ingen enkel måde, man kan pålidelig verbal kommunikere dette på? Da jeg virkelig har svære tider at beskæftige mig med sådanne ikke-verbale løsninger, som dit svar foreslår. Kan det måske være værd at spørge dette igen ved hjælp af asperger ? Jeg spurgte mig selv samme som OP mange gange, men har lyst til, at du gav et godt svar, som desværre ikke er relevant for mig.
@dhein Selvfølgelig kan du det, forudsat at du gør det til et andet spørgsmål - et (efter min mening) hvor de samme svar her ikke fungerer som svar på dit spørgsmål. Men ligesom en idé kan det fungere godt for dig ved at gøre ovenstående i en eller anden form og derefter bare sige "Med al respekt er jeg tilbøjelig til at være uenig i dit synspunkt". Pak det derefter ind. Men hvis dette ikke er tilstrækkeligt, så bed på alle måder det større samfund her om flere ideer.
#2
+8
Gregory Avery-Weir
2017-06-30 21:42:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Angiv den underliggende uenighed, og foreslå en næste handling.

Normalt, når du ikke kan blive enige om en lille ting, skyldes det noget mere grundlæggende uenighed. For eksempel kan du være uenig i kerneværdier som hvor meget risiko der er acceptabel, eller om religiøs doktrin skal bruges som bevis. Du har muligvis haft forskellige oplevelser, hvor noget, der fungerede for dig tidligere ikke fungerede for dem. Du har måske bare for mange problemer med at kommunikere dine synspunkter og kan ikke finde en måde at løse det på.

Uanset hvad det underliggende problem synes at være, skal du påpege det. Foreslå derefter, hvad du vil gøre i stedet for at fortsætte diskussionen. Måske kan du bare stoppe samtalen og komme videre. Nogle gange vil du dog træffe en beslutning og bliver nødt til at indgå et kompromis, eller du har en uopfyldt anmodning, der udløste diskussionen. Lav et forslag til den næste handling, du tager, og sørg for, at det ikke afhænger af løsning af uenigheden.

Nogle eksempler på, hvad du måske siger i forskellige situationer:

  • "Det lyder som om vi har forskellige værdier vedrørende dette emne. Lad os tale om noget andet."
  • "Vi har en grundlæggende uenighed. Lad os bare droppe det."
  • "Det ser ud til, at vi har problemer med at kommunikere. Kan vi indgive dette for nu og chatte igen efter at have haft tid til at tænke?" er du villig til at lade mig prøve, eller skal jeg få hjælp andre steder? "
#3
+3
akaioi
2017-09-26 08:00:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad med noget som "Dette er et større problem, end vi skal løse i dag; lad os gå videre til [noget, velsignet noget andet]". Jeg har brugt dette før og var tilfreds med resultaterne.

En anden ting at overveje er, om du prøver at lukke diskussionen hele tiden eller bare for nu. Når du kommer ned til det, bygger de fleste af denne form for uenighed oven på følelsesmæssigt holdt aksiomer som ikke rigtig kan diskuteres. Vi har yndefuldt lukket mange meningsløse debatter ved at påpege, når min kollokvator [1] og jeg faktisk afdækker, hvilke af disse aksiomer vi holder anderledes. Det er, når du håndhænder, vælter hatten og går videre.

[1] Stavekontrol synes ikke, at "kollokvator" er et ord, men det skal det være

#4
+2
GregJarm
2017-07-01 21:10:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Selvom de ikke kan få din aftale, ønsker folk at blive hørt. Jeg foreslår, at du først fortæller dem: "Jeg hører dig, og jeg kan se, at dette er vigtigt for dig". Så kan du anerkende din uenighed, hvis du vil, men jeg vil flytte samtalen mod hvorfor det er vigtigt for dem, hvilket faktisk kan være et godt sted at finde fælles grund.

Tag for eksempel våben. Den anden person vil have våben, og du synes, de ikke skal opbevares i huset. Når du finder ud af deres, hvorfor ser du måske, at de er bekymrede for deres families sikkerhed, ligesom du er. Nu kan du blive enige om en dybere værdi, og ønsket om at eje våben eller ej er mere relateret. Du kan muligvis se, at denne uenighed virkelig ikke er så grundlæggende som du troede, da der er et dybere niveau .. noget mere grundlæggende og menneskeligt.

Og du bevæger samtalen mod forbindelse eller en mulig forbindelse ved at gå dybere ind i årsagerne til, at en person har en bestemt mening eller synspunkt.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...