Spørgsmål:
Hvordan kan jeg høfligt afvise en mulighed for at blive involveret i et pyramidesystem?
Fodder
2017-06-28 03:13:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en ven, der er involveret i en Multi-Level Marketing-ordning (som lyder meget som et pyramidesystem). Hun inviterer mig ofte til begivenheder, hvor hun sælger ting. Når vi mødes uden for disse nætter, fortsætter hun med at sige, at jeg skal blive sælger og presser mig til at gå til et informationsseminar.

Jeg har prøvet at sige, at jeg ikke er interesseret og havde undskyldninger for ikke at gå ( Jeg har andre planer osv.), Men hun inviterer mig hele tiden.

Hvordan får jeg hende til at stoppe?

Rediger: For at tilføje kontekst involverer MLM-ordningen, at jeg køber noget tøj med rabat og sælge det til mine andre venner. Hun får en reduktion i% af mit salg. Hvis jeg skulle rekruttere andre, ville jeg få en% af deres.

Er pyramidesystemer ikke ulovlige?
@Zizouz212 deraf "MLM" ... Mange MLM-projekter er faktisk gode for de involverede mennesker, forudsat at de ikke skubbes til at erhverve store mængder produkt selv. Nogle af dem har Facebook "fester", hvor du gennemgår varerne på hjemmesiden og bestiller derfra. Så længe sælgeren ikke er forpligtet til at "købe ind", er de generelt ikke pyramidesystemer.
@Catija Aah ... Interessant. Jeg prøver ikke at finde ud af, hvordan jeg vidste det, eller hvor disse ord kommer fra ...
@Zizouz212: "Ulovlig?" Det er en vanskelig. MLM-ordninger er (næppe) lovlige, HVIS der er underliggende forretningsaktivitet, OG volumenet af denne forretningsaktivitet overstiger den provision, der optjenes ved at rekruttere andre.
Ni svar:
#1
+24
Catija
2017-06-28 03:48:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vær ærlig over for hende. Understrege, at det er en stress på dit forhold, og at du ikke er helt fortrolig med deres forretningsstil. Jeg ville ikke sige "pyramideskema", kun hvis det er noget konkret, hun kan argumentere imod. Hvis du har brug for hjælp, kan du overveje at se episoden Sidste uge i aften om Marketingplaner på flere niveauer. De er ikke dårlige, men mange af dem er det.

Hvis du ikke er interesseret i produkterne, skal du fortælle hende, at du ikke er interesseret i produktet nok til at købe det og bestemt ikke interesseret nok til at sælge det selv. Du er glad for, at hun er tilfreds med det, men forklar, at hendes fortsatte plage forårsager stress i dit forhold til hende, og at du gerne vil have hende til at stoppe med at invitere dig til disse begivenheder og især stoppe med at bede dig om at deltage.

Hvis det kommer til det punkt, at du helt ville afbryde dine forbindelser med hende på grund af dette, så fortæl hende det. Nogle mennesker har enten korte minder eller er så tilfredse med deres arbejde, at de ikke kan lade være med at tro, at det er for alle. Du skal være fast. Tøv ikke. Sig ikke "Jeg kan ikke lige nu" eller "Jeg har ikke tid" eller undskyld. Hvis hun får tilbagefald, skal du minde hende om det.

Desværre, hvis du allerede har forsøgt at forklare og var faste, er hun måske ikke den slags person, der er villig til at tage "nej" som svar, og du kan er nødt til at afbryde dit forhold (eller i det mindste reducere din interaktion med hende), indtil hun går videre til en ny indtægtsstrøm.

Det handler om, hvor tæt en ven hun er, og hvor villig du er til at fortsætte med at afbøje sit pres for at deltage i "kulten" i MLM-ordningen.

Hvorfor ikke kalde en fidus en fidus?
@DanubianSailor Hvad gør det for at hjælpe OP? De har bedt om en høflig måde. At kalde dette en "fidus" er ikke høfligt.
Jeg bruger måske "ikke interesseret i produkterne" som hovedårsagen, hvis problemet er med ordningen. Det giver plads til venen at fortsætte med at komme tilbage, når nye produktlinjer kommer ud, eller hvis de bliver involveret i et andet MLM-firma sammen.
@Catija At lade den potentielt glemsomme ven, der promoverer en fidus (hvilket kan føre til juridiske konsekvenser), er heller ikke helt høflig. Hvis ven * ikke * forstod, at dette er et pyramidesystem, skal de få at vide. Hvis de * forstår det, er de ikke i stand til at forvente høflighed, når de prøver at binde dig ind i det.
@Chieron Der er ikke noget ulovligt ved MLM-virksomheder.
@Catija det er allerede tvivlsomt, men IANAL. Nogen vil ende med varer af lav kvalitet, som de ikke kan sælge.
@Chieron Jeg er ikke sikker på, at det er meget af et argument. Mary Kay, Avon, Tupperware, Pampered Chef ... alle MLM-virksomheder. Jeg tror, ​​at de generelt har glade kunder.
@DanubianSailor: En persons fidus er en anden persons forretningsmulighed. Korrekt kørt kan en MLM-forretning være lovlig, men mange vil sætte spørgsmålstegn ved dens etik.
#2
+19
Mauricio Arias Olave
2017-06-28 03:49:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Næste gang nogen henvender sig til dig for at blive involveret i noget, som du ikke vil have , skal du bare sige:

Nej, jeg er ikke interesseret.

Intet behov for undskyldninger eller lignende undskyldninger.


Dette hjælper mig hver gang jeg modtager telefonopkald fra min bank eller andre lignende situationer.

Din bank er ikke din ven. Du behøver ikke hænge ud med den person, der ringer til dig fra din bank.
@Catija, ja, du har ret. Jeg har "undskyld" undertiden, når jeg modtager et telefonopkald, giver mig noget og siger nej, ja, de lægger en stor indsats, og alt = måske kunne OP have haft det samme.
Opstemt, fordi folk undertiden ikke tager antydningen, og du skal være direkte. Dette ville ikke være den første tilgang, som jeg ville prøve, og der er en omkostning ved det, men der er også en pris i form af belastning på venskabet ved ikke at give et direkte nej.
Opstemt, fordi selv din ven har lært, at for hvert "fordi" de får endnu en chance for at nærme sig. Den eneste sikre måde at afslutte det på er at sige "Nej". Hvis jeg bliver spurgt hvorfor "Jeg vælger nej, fordi jeg vælger nej".
Kort og sød. Kom til sagen, ikke tøs rundt på grund af to ting: 1. dette vil sprede budskabet. 2. det vil fjerne sandsynligheden for, at den anden person indser, at det at fortsætte med at genere er lig med at anstrenge forholdet. Dette er meget mere effektivt, hvis venen indser dette i stedet for at blive fortalt.
#3
+16
Casebash
2017-06-28 08:02:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vær direkte, men vær også proportional.

Niveau et :

"[NAME]. Jeg er glad for at sælge [COMPANY NAME] går så godt for dig, men dette er ikke noget, jeg ville være interesseret i. "

Nøgleelementer:

  • Det er direkte, det involverer ikke en undskyldning som at være optaget.
  • Jeg har undgået ordet "nej", fordi det har en tendens til at være mere konfronterende.

Dette forslag er primært at hjælpe andre end de OP, der måske har det samme spørgsmål, men det lyder som om OP har prøvet det.

Niveau to :

"[NAVN]. Nej. Jeg er bare ikke interesseret. Jeg er glad for at det går godt for dig, men jeg er ikke interesseret "

Hvis det direkte at sige at du ikke var interesseret ikke fungerede, er det tid til at være endnu mere direkte. Især: - Jeg inkluderede ordet "nej", fordi et direkte "nej" er meget konfronterende - Gentagelse af, at du ikke er interesseret to gange, sender et meget klart signal om, at du bliver lidt irriteret over anmodningen.

Niveau tre :

Prøv svarene i Catijas svar om, at det lægger stor vægt på dit venskab, eller fortæl dem eksplicit, at du finder deres gentagne anmodninger irriterende.

Niveau fire :

Overvej at afslutte venskabet.

#4
+6
gws
2017-08-24 21:25:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fortæl din ven, at du har brug for hende til at skelne mellem forretning og venskab.

Dette vil modvirke det pres (subtile eller åbenlyst), hendes forretningsforetagende anvender for at behandle hele hendes venneliste som kundeemner, men det skal gøres.

MLM'er udnytter personlige forhold til profit, rent og simpelt. De decentraliserer datamining for at få downlines til at finde kundeemner. Selvom dette ikke skal være en dårlig ting, er den virkelige verden selvfølgelig fuld af venner, der ikke ønsker at blive markedsført til. Det bør ikke være dit job at rette op på den forvrængning, som en marketingorganisation pålægger, men at opretholde et venskab kræver arbejde på begge sider. Så er det op til hende at være opmærksom og forstå, at nøjeregnende vedvarende rekruttering får dig til at holde dig væk.

#5
+4
Danubian Sailor
2017-08-23 02:24:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er en utrolig effektiv strategi (selvom den er ganske stødende): hvis dit ord "nej" ignoreres, så spørg åbent:

  • Forklar mig, hvad forstår du ikke i ordet "nej" ?

Det slukker normalt selv den mest håbløse troldtilstand, fordi folk forstår, at 'nej' betyder 'nej' og ikke 'måske'.

Jeg synes ikke, det er så stødende; du kan spørge det ærligt, hvis nogen fortsætter med at skubbe efter at du har sagt "nej".
#6
+4
user11602
2018-01-19 07:13:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min tilgang er at holde produktet ude af samtalen. Ofte er det virkelig et godt produkt. For mig ligger problemet med oprettelsen af ​​virksomheden. Jeg understøtter ikke MLM-perioden. 90% af den tid, der afslutter samtalen. 10% af tiden får du en erfaren sælger, og de vil vide hvorfor. De vil kun vide, hvorfor du ikke kan lide virksomhedens struktur for at åbne kommunikationslinjerne med dig for at sælge dig virksomheden. Mit svar på det er "Jeg har ikke brug for dig til at forstå hvorfor, jeg beder dig respektere min mening." Jeg har stor succes med denne tilgang.

#7
+2
user6818
2017-12-25 16:13:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg afviser hele tiden ting som dette (eller familiemedlemmer, der foreslår forretningsidéer).

"Jeg er glad for, at du har haft succes! At drive din egen virksomhed kræver en masse arbejde og kræver en passion for dit produkt. Desværre tror jeg ikke, det er noget, jeg kan komme bagud, tøj er ikke hvor min lidenskab ligger, og jeg tror ikke, jeg ville have motivationen til at sælge noget, jeg ikke brænder for "

At drive en virksomhed, især at sælge noget til mennesker, kræver meget arbejde og dedikation. Hvis du ikke står bag idéen om produktet, fungerer det ikke. Din ven kan ikke argumentere med det. Hvis du ikke er lidenskabelig for produktet, kan intet hun kan sige overbevise dig om andet.

#8
+1
Tom Au
2017-08-23 05:42:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun få mennesker lykkes med marketingniveauer på flere niveauer, selv dem der er "på niveauet." Der er en grund; du har brug for to forskellige sæt færdigheder. Denne kendsgerning er din vej "ud."

Den mere åbenlyst nødvendige færdighed er salgskunst. Ikke alle er skåret ud for at gå dør til dør og sælge sæbe, kosttilskud eller hvad produktet end er. (Min korte karriere hos Amway for over tredive år siden varede i to dage).

Den anden nødvendige færdighed er som investor. Dybest set bliver du bedt om at "front" penge på produkter, som du måske eller måske ikke kan sælge. (I min Amway-oplevelse købte jeg et starter "kit" med produkter til $ 100, kunne ikke sælge nogen og brugte varerne selv, forhåbentlig at bryde lige.) At vide, hvor meget produkt der skal købes til videresalg, er et job, der beskatter kapaciteter hos en merchandising manager. "Hele" (og berømte) detailkæder er gået ud af drift, fordi de overordnede lagerbeholdningen.

Så fortæl din ven, at du skal give denne "mulighed" videre, fordi du mangler en (eller begge) af ovenstående færdigheder, og behøver ikke udføre flere job plus dit daglige job. Hvis hun insisterer, skal du fortælle hende, at du ikke tror, ​​du ville lave en meget god "downline", og at de problemer, hun ville have med at styre dig, ikke ville gøre ting værd for hende.

Hvad er en "downline"?
@Fodder: Folket "under" f.eks. din ven i et multi-level marketingprogram. Bare en måde at "tigge på" ved at sige, at du ikke ville være særlig god til jobbet, fordi det kræver for mange færdigheder, som du ikke har. Og du taler til hende på "hendes" sprog.
#9
+1
gnasher729
2017-12-27 14:54:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dine svar hidtil fortalte hende altid, at du ville overveje at deltage i et seminar, men du kan ikke gøre det lige nu af en eller anden grund. Psykologisk at fortælle hende, at der er en chance for at overbevise dig om, vil få hende til at fortsætte. Hvilket er irriterende for jer begge.

Gør det klart, at du overhovedet ikke har nogen interesse i at deltage i et pyramidesystem. Nogensinde. Der er en chance for, at hun bliver irriteret - fordi du ikke fortalte hende for måneder siden og gjorde hende brugt på at forsøge at få dig til at deltage, når der aldrig var en chance for at overbevise dig. Det kan ikke hjælpe. Jo tidligere du fortæller hende, jo bedre for alle involverede.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...