Spørgsmål:
Hvordan kan jeg høfligt bede en defensiv Stack Exchange-bruger om at bruge korrekt tegnsætning?
HDE 226868
2017-06-28 19:31:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På et Stack Exchange-sted, som jeg modererer, er der en bruger, der gentagne gange bruger kommaer i stedet for andre korrekte tegnsætningstegn i indlæg og ofte skriver enkle tekstvægge. Først redigerede folk indlæggene og efterlod kommentarer, der fortalte brugeren, hvad deres fejl var, men brugeren blev ked af det og sagde, at de var en ikke-indfødt engelsktalende og ikke var klar over reglerne. Jeg formoder, at de ikke er vant til at bruge latinske alfabet.

Et eksempel på deres svar:

Jeg beklager, for at være ærlig i skriv sådan, fordi jeg ikke ved, hvordan man bruger kommaer på mit tastatur. Jeg afviste ikke din udgave på porpouse, jeg tilføjede flere oplysninger ... Undskyld

Dette var ret tamt, men kom efter at de blev rettet fire gange i samme indlæg.

Jeg forstår, at det ikke kan være vanskeligere at kommunikere, men at de tidligere har fået at vide mange gange tidligere, hvad der er den rigtige ting at gøre, og de ser ud til at være i stand til at følge anvisningerne. Det påvirker, hvordan deres indlæg modtages. Jeg vil fortælle dem, at de ikke skriver korrekt, uden at de bliver irriterede. Jeg tror ikke, de ikke har grund til at irritere sig - jeg tror, ​​at de tager fejl - men jeg vil stadig ikke virke alt for antagonistisk.

Hvordan kan jeg høfligt fortælle dem at de har brug for hurtigt at ændre deres adfærd uden at komme på tværs af ufølsomme eller uhøflige?


Jeg skal også nævne, at denne bruger tidligere har haft andre adfærdsmæssige problemer, herunder at stille dårlige spørgsmål, sockpuppeting, og ikke følger andre webstedsregler meget godt. De er blevet modbesked flere gange og suspenderet. At gøre spørgsmål klarere er et af deres største emner, men de har en historie, for at sige det venligt.

Du kan ikke konfrontere dem uden at konfrontere dem. Hvilket bliver det?
@curiousdannii Med "konfronterende" mente jeg at repræsentere situationen som en konflikt eller at handle antagonistisk. Jeg redigerer.
"Hvordan kan jeg tilbyde rettelser til en person, der modtager kritik meget defensivt?" Er det det, du leder efter?
@curiousdannii Ja, det er en god karakterisering.
@Mithrandir Udført.
Er denne person indfødt engelsktalende?
@John `brugeren blev ked af det og sagde, at de var en ikke-indfødt engelsktalende og var uvidende om reglerne. Jeg formoder, at de ikke er vant til at bruge det latinske alfabet. '
@RamonMelo Jeg skulle have læst hele indlægget (selvom jeg troede, jeg gjorde det). Tak for korrektionen.
@John Det er ok. Min kommentar betød ikke at være snarky. Jeg undskylder, hvis jeg stødte på den måde. Som en person med ADHD selv er jeg fortrolig med at læse ting, men på en eller anden måde savner jeg dem.
@RamonMelo Jeg fortolkede det simpelthen som konstruktiv feedback, som jeg altid sætter pris på.
Dette garanterer ikke et svar, så lige som kommentar: Jeg nedstemmer deres indlæg. Jeg har normalt det indtryk, at du som bruger kan se, om nogen er dovne og uopmærksomme (-1), eller hvis brugeren gør en indsats og lejlighedsvis glider op.
Jeg stemmer for at lukke dette spørgsmål som off-topic, fordi [Stack Exchange's meta-supportwebsted] (https://meta.stackexchange.com) blev oprettet til at håndtere sociale problemer såvel som tekniske. Selvom dette kan være et interpersonelt problem, vil jeg bede om, at vi * ikke * deler disse samtaler mellem to steder og tillader den bredere Stack Exchange til samfundet at drage fordel af hvad der kan diskuteres her.
@RobertCartaino Ville migrering der være en mulighed?
@NVZ Det er generelt bedre at stille (og besvare) sådanne spørgsmål i forbindelse med det rigtige sted. For mange bivirkninger som dette spørgsmål, der blev stillet for to uger siden, dukkede pludselig op i meta fra et andet websted, der var halvt besvaret og stemt på med potentielt forældreløse, delvist anonyme brugere. Vi prøver ikke længere at bruge migrationer. Det har brug for en revision af, hvordan og hvornår det fungerer.
@RobertCartaino Det følte jeg også. I dag beder vi brugerne om at "spørge" på et andet sted end at migrere derhen.
Tre svar:
#1
+11
Ramon Melo
2017-06-28 20:21:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra et ikke-indfødt engelsktalende perspektiv: at vænne sig til tegnsætningsregler på engelsk kræver øvelse, ikke foredrag. De kan ikke bare "ændre deres adfærd", fordi læring tager tid, kræfter og ressourcer, som måske eller måske ikke er tilgængelige for dem.

Den bedste tilgang til dette kræver, at du stopper med at kalde dem ud i kommentarer, da det eneste du opnår er at sætte dem i defensiven. Hvis du allerede har peget dem på de rigtige ressourcer, er det eneste, du skal gøre, at fortsætte med at redigere deres svar og vente på, at de lægger den nødvendige indsats for at lære.

Jeg vil måske tilføje, at SE modereres af brugere. Selvfølgelig rynker vi rynke på forkert tegnsætning og stavefejl overalt, men så er det vores pligt at redigere for at gøre det klarere eller nedstemme, fordi det er uklart - jeg fik at vide, at du kan bruge din stemme, men du vil, men at skære brugere. Dette fungerer specifikt kun på SE-websteder og ikke i fora.
Hvis jeg forstår rigtigt - og korrigerer mig, hvis jeg tager fejl - koges dit forslag til "Rediger og vent"? Et spørgsmål er forresten, at en lang række brugere laver (konstruktive) kommentarer, og vi kan ikke rigtig få dem til at stoppe.
En anden ting, jeg vil tilføje, er, at vi har brugt denne strategi som standard i flere måneder, og der var ingen forbedring.
@HDE226868 Mit forslag er at henvise brugeren til ressourcer, du måske finder nyttige for dem at lære, tilskynde dem til at investere den tid og kræfter, de har brug for, og derefter give dem tilstrækkelig tid til det. I mellemtiden skal du holde redigeringerne i gang.
@HDE226868 Der er et problem i din (dig og de andre brugere) tilgang til at løse dette problem: ingen af ​​jer kan lære for en anden. Som sådan mislykkes det i sagens natur at få den person, der skal samarbejde defensivt. Hvis du vil have, at brugeren fortsætter med at bidrage (i stedet for bare at blive forbudt), skal du overbevise ham om at ændre. Om andre brugere: åbn en diskussion om meta og debat med dem, om massekommentarer til denne brugers grammatik virkelig er nyttigt.
@RamonMelo Tak for feedbacken. Jeg vil helst ikke have en metadiskussion om en bestemt bruger, men jeg synes, det er en god idé at pege dem på ressourcer.
#2
+2
apaul
2017-06-29 04:06:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I betragtning af kombinationen af ​​adfærd ville jeg læne mig mod at være lidt mere direkte og konfronterende. Hvis det kun var en sprogindlæringskurve, der ville være en ting, men hvis brugeren viser en generel foragt for samfundets retningslinjer, fortæller det dig noget mere om brugerens holdning og hensigt.

Folk, der laver en legitim indsats for at være adskilt fra et samfund forsøger normalt i det mindste at lære af tidligere fejltagelser og direkte instruktioner. Når det kommer til et punkt, hvor de allerede har fået vist døren mere end en gang, skal du spørge, om de virkelig har til hensigt at gøre noget anderledes denne gang.

Én gang er en fejl, 2-4 times er en læringskurve, 5 gange og derover er et mønster.

Jeg siger ikke, at du skal være uhøflig, bare vær direkte. Noget i retning af:

"Dit indlæg har problem X, og vi har allerede diskuteret problem X med dig her, her og her. Jeg løser det ikke igen. Sorter det ud . "

Og hvis det fortsat er et problem, så overvej at tilbyde længere stints i straffefeltet ...

Jeg ved, det lyder hårdt, men at lægge foden ned, når den kaldes for er en fuldstændig sund interpersonel færdighed.

#3
+2
CthulhuKitten
2017-07-01 14:19:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil sætte det som et tilbud om at hjælpe ham, så forummet bliver bedre.

Noget i retning af "vi sætter pris på dit input og den indsats, du lægger i forummet. Dog din stavning gør dine indlæg mindre effektive, end de kunne have været ".

Angiv derefter specifikke regler, han kan følge, og tilbyd at hjælpe med at besvare eventuelle spørgsmål, han har om stavning.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...