Spørgsmål:
Hvordan snakker du om et emne, du ikke kan lide eller kender til?
Robert Dewitt
2017-06-28 00:56:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har venner, der vil tale med mig om emner, som enten jeg ikke ved noget om eller som jeg bare ikke er ligeglad med .

For eksempel:

Min nærmeste vennegruppe (som omfatter ca. 6 personer, som jeg ofte taler med) taler om superheltfilm og shows. De spørger mig konstant, om jeg har set en bestemt film eller er fanget i et bestemt show?

Jeg kan kun lide nogle få udvalgte shows og film, men jeg er ligeglad med resten - og altid føle sig fortabt, når de alle snakker om den seneste episode af et populært show. I øjeblikke som disse føler jeg mig ude af sløjfen.

Jeg bliver altid tavs, når mine venner går ud i den tangens. Mit spørgsmål er, hvordan skal jeg håndtere mig selv i disse situationer - og hvordan kan jeg forhindre fremtidige situationer som disse?

Seks svar:
#1
+17
fedorqui
2017-06-28 14:17:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I disse tilfælde vil folk generelt forklare sig selv. Det vil sige, at hvis de er super glade for en film eller serie, er det meget sandsynligt, at de beder dig, så de derefter kan fortsætte med at forklare, hvor interessante de er.

Så hvad jeg normalt gør, er : spørg dem bare om det :

Så dette er en interessant serie? Hvorfor? Hvad handler det om? Jeg kan ærligt talt ikke lide disse serier meget, men prøv at overbevise mig, og jeg kan prøve at se en!

På denne måde gives dit punkt (jeg kan ikke lide disse), men på samme tid viser du empati ved at spørge dem.

#2
+12
Crafter0800
2017-06-28 01:00:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vær ærlig, de er dine venner. Så hvad hvis du ikke har set den nyeste film? Hvis de ikke har det, inviterer de dig måske til at se det sammen med dem, hvis de allerede har, hvad så? Forudsat at du ikke bliver ved med at se film, vil de til sidst få kernen i, at du ikke er den i film.

En god mulighed her er måske bare at se flere film, måske endda tilbyde at gå ud med dine venner for at se en ny film, på den måde er I alle på samme side. Hvis du ikke ønsker at gøre det, kan du altid prøve at tale om noget andet, et andet emne, som I alle har til fælles, måske tv i stedet eller en anden delt hobby.

#3
+8
John
2017-06-28 03:04:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan ikke lide eller bekymre dig om et emne, men du holder af dine venner.

Hvis du sætter pris på deres venskab og værdsætter den fremtid, der lover, så du kan overveje at se film, du foretrækker ikke at se. Dette giver dig mulighed for at komme ind i deres verden og deltage med dem på en måde, de finder værdifulde. Du kan bare vælge at "være der", når en ny film, de kan lide, kommer ud. Bedre endnu, gør det til en gruppe ting og gå med dem i film. (Når du får citroner, lav limonade.) Du kan godt nyde det.

Vil du ikke have, at dine venner gør det samme for dig?

Faktisk fungerer dette kun på nogle emner. Hvis de taler om * at spille * fodbold, og du ikke er interesseret i sport, skal OP ikke føle sig forpligtet til at deltage i fodbolden.
Punkt taget. Det skal være inden for rammerne af fornuft og muligheder.
#4
+3
TheTermiteSociety
2017-07-20 23:35:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en tendens til at operere på den antagelse, at noget er interessant, hvis det adresseres fra den rigtige vinkel. Jeg har også et par venner (og mere end et par bekendte), som ikke er så gode til at møde-nogen-halvvejs i samtalen, så jeg har haft lidt øvelse i at omsætte denne filosofi til handling.

Dette indebærer normalt at gøre to ting:

  • Hvis noget, de nævner i forhold til emnet, er interessant, spændende eller endda bare nyt for mig, vil jeg prøve at kommunikere dette til dem. "Åh, så det er sådan, de spiller sky-skak! For at være ærlig over for dig har jeg altid troet, at det var ligesom havskak, men hvor løverne alle er på stylter".

    Jeg vil aldrig lade som om, at sky-skak er i sig selv af interesse for mig, men små indrømmelser som dette er en måde at signalere, at jeg har forstået, at det er vigtigt for dem, og jeg er derfor villig til at diskutere det.

  • Når det er relevant (dvs. når de ikke er tydeligt investeret i at fortælle mig noget), stiller jeg spørgsmål om emnet. Som jeg sagde før, tror jeg, at alle emner er interessante på et eller andet niveau, så jeg prøver at finde det niveau så hurtigt som muligt.

    At stille det mest interessante spørgsmål, du kan tænke på, er relateret til det vil normalt opmuntre den anden person til at tale om dette mere interessante (for dig) aspekt af det. Dette kan naturligvis gentages (når de er færdige med at besvare dit spørgsmål), så et eller andet aspekt af emnet bliver endnu mere interessant for dig, mens den stadig tillader den anden person at diskutere det, de vil diskutere.

Nu, selvfølgelig, er det, jeg har beskrevet, et kompromis. Den anden person vil sandsynligvis ikke - i en ideel verden - diskutere emnet fra det samme perspektiv, som dine spørgsmål er rettet fra, og du vil sandsynligvis - i en ideel verden - helst ikke diskutere emnet overhovedet, fra nogen perspektiv. I mangel af kendt fælles grund, eller som en høflighed over for en ven, før jeg opfordrer dem til et andet (mere gensidigt værdsat) emne, er dette den tilgang, jeg har fundet, fungerer bedst for mig.

#5
+2
NVZ
2017-07-21 00:37:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vennecirkler dannes normalt omkring fælles interesser, og en person kan have en hel del forskellige cirkler, som de tilhører, f.eks. hvis du spiller fodbold, får du nogle fodboldvenner, og du kan ikke forvente, at de alle er dine også filmvenner, selvom der kan være en vis overlapning mellem dine cirkler.

Hvordan snakker du om et emne, du ikke kan lide eller kender til?

For det første behøver du ikke, men da afslappede samtaler altid kan afvige fra emnet. Hvis du virkelig vil tale sammen, skal du finde det rigtige øjeblik og ringe ind for at lade emnet subtilt ændre sig, uden at de ved det, men det kræver øvelse at få det til at fungere godt, og indtil da kan stilhed være dit bedste skud.

Hvordan skal jeg håndtere mig selv i disse situationer - og hvordan kan jeg forhindre fremtidige situationer som disse?

Bliv afkølet, og blær ikke meninger om de hadede emner foran dem, og hvis du virkelig vil engagere dig, skal du undersøge noget inden du slutter dig til dine venner, for eksempel, hvis det handler om igangværende fodboldkampe i verdensmesterskab, skal du slutte dig til dine venner efter en hurtig googling af hvad der er, og hvem der er hvem af de nyligt spillede og kommende kampe, og sørg for at du ikke snakker for meget, for da du løber hurtigt tør for ting at sige, og de vil indse, at du virkelig ikke er interesseret i dette.

#6
+1
Patrick
2017-08-06 11:01:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi ved aldrig meget om noget. Lær kunsten at generelle samtaler. Vær forsigtig med at stille spørgsmål, der viser din manglende viden eller interesse. Det er OK at fibre, sige ting som "er det, hvor han trækker det stunt på skurken". Hver film har nogen, der trækker et stunt på nogen.

Overvej venligst at tilmelde dig med et brugernavn og en adgangskode for at undgå at skulle oprette nye konti for at sende hvert svar.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...