Spørgsmål:
Hvad skal man tale om med en person, man møder gennem en fælles ven på bussen?
TGar
2017-06-28 00:16:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det sker ofte for mig, at jeg mødte en eller anden ven i bus / sporvogn / metro osv., men min ven er ikke alene, men med sin ven (som jeg slet ikke kender).

Vi taler om noget, min ven kender os begge, så der er ikke noget problem. Derefter går min ven ud af køretøjet, og kun denne "fremmede" og jeg bliver tilbage. Hvis vi holder op med at tale, er det akavet. Men vi ved ikke noget om hinanden (undertiden ikke engang navnet). Vi vil sandsynligvis aldrig se hinanden igen, og vi vil sandsynligvis nyde at læse en bog eller lege med vores smartphones meget mere end at tale med hinanden.

Hvad skal vi gøre i en sådan situation? Hvad skal jeg tale om?

(Jeg kommer fra et land i Mellemeuropa. En by med god offentlig transport, tre metroruter, mange busser og sporvogne.)

Hvorfor er det akavet, hvis du holder op med at tale?
"Hvorfor" er et vanskeligt spørgsmål, når det kommer til akavethed. Vi talte siden da, og hvis vi står lige sådan og foregiver, at der ikke skete noget, er det akavet for mig, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare sådanne følelser.
Kan du tilføje et landemærke til dette spørgsmål og redigere dette spørgsmål og tilføje nogle oplysninger om den kulturelle kontekst? Svaret på dette spørgsmål afhænger af din kulturelle kontekst.
Selvom dette måske har været et meget godt spørgsmål i starten af ​​IPS, har vi siden indsnævret vores anvendelsesområde betydeligt. At spørge hvad man skal gøre eller sige anses for at være uden for emnet i dag, så jeg har lukket dit spørgsmål som sådan.
Seks svar:
#1
+24
Tom Au
2017-06-28 00:36:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det "naturlige" emne at tale om er din fælles ven. Fordi det er det, du og den "fremmede" har til fælles. Det er et emne, som I begge ved noget om.

Når du har udvekslet historier om "hvor længe har du kendt X", vil du være i en bedre position til at bedømme, om du har noget andet at gøre tale om.

#2
+14
Christopher
2017-06-28 05:05:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Her er et trick, som jeg blev lært. Folk kan godt lide at tale om .... SELV! Min mor kan altid få livshistorier fra ALLE (på en god måde) meget hurtigt. Bare spørg om dem. Hvordan er livet? Søskende? Hvad kan du lide at lave i fritiden? Og bare still spørgsmål og vær oprigtig med alle spørgsmål.

Virkelig? Jeg ved ikke. Jeg kan ikke lide at tale om mig selv.
@TGar Du er i mindretal
#3
+9
Robert Dewitt
2017-06-28 00:30:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er rent situationelt, afhængigt af om "den fremmede" faktisk holder din interesse eller ej, efter at din ven har forladt bussen.

I situationer hvor du er interesseret - Jeg ville holde samtalen i gang med det, der blev talt om før, da det kunne forgrene sig til dybere emner.

Imidlertid i situationer, hvor du ikke er interesseret - efter at din ven har forladt bussen, vil jeg sige "Jeg er ked af, jeg er nødt til at indhente nogle personlige forretninger / ting til arbejde. Men det var dejligt at tale med dig tidligere."

#4
+2
fedorqui
2017-06-28 14:22:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prøv bare med få emner. Som andre foreslog, prøv at tale om den fælles ven. Skub derefter gennem nogle relaterede emner:

Så John er en god kurvspiller, ikke sandt? Kan du også lide sport?

Hvis du prøver nogle af disse samtaler, kan du finde nogle motorveje, hvor du kan klikke med den anden person.

#5
+2
user2191
2017-07-31 22:45:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sådan laver du smalltalk:

  1. Opret et emne, ligegyldigt hvad det er

  2. Involver dem i det emne. Stil opfølgningsspørgsmål. I tvivlstilfælde, spørg om dem.

  3. Nævn dig selv, men mindre end du gør dem

At tale er en færdighed. Har du nogensinde bemærket, at nogle mennesker kan bringe emner ud af luften og få det til at virke engagerende?

Det er ikke let, men small talk handler ikke om, hvad du siger, det er, hvordan begge parter føler under samtalen Som Christopher sagde, sørg for at involvere dem stærkt. Dette får dem til at føle sig forstået og værdsat. De vil også ironisk nok finde dig mere interessant. Hvorfor laver vi small-talk?

Prøv det. Tal om elefanter.

"Hørte du om den elefant, der fødte sidste måned i Jakarta?"

"Nej, jeg er ikke vild med dyr."

"Aw! Hvorfor ikke? Har du ikke været i en zoologisk have?"

"Jeg kan ikke lide zoologiske haver."

"Jeg elsker dem! Hvorfor ikke kan du lide dem? "

....

#6
+1
gitlinggun
2017-12-05 21:47:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror, ​​det afhænger af stemning og kontekst, men min erfaring har vist, at det at være virkelig nysgerrig efter den anden person fører til gode samtaler. Stænk nogle andre ideer, og samtaler kan ske:

1) Stil spørgsmål til personen på en ikke-forhørende måde. Forhold det med noget andet. 2) Bemærk noget på bussen eller i dit miljø. Forhold det med noget andet og flet ind i andre samtaler.3) Forhold nogle personlige historier om dig selv 4) Kommenter noget, de har på sig 5) Bliv fortrolig med tavshed. De sker.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...