Spørgsmål:
Hvordan man håndterer en person, der sætter hovedet på min skulder i søvn under rejsen
Sagar VD
2017-06-29 11:07:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det skete med mig mange gange. Mens du rejser i bus eller tog, kan personen, der sidder i nærheden af ​​mig, falde i søvn og langsomt lægge hovedet på min skulder.

Det er virkelig uacceptabelt, fordi jeg ikke ønsker at støtte en fremmed hoved, og jeg føler mig meget ubehagelig.

Men da han gør det ubevidst (jeg mener i søvn), vil jeg ikke være uhøflig.

På nuværende tidspunkt tilpasser jeg mig til flytte lidt til den anden side, så dette ikke sker.

Men jeg vil gerne vide, hvordan skal jeg fortælle ham, at jeg ikke kan lide dette uden at være uhøflig?

Hvad ville ** du ** betragte som "uhøfligt" i en sådan situation? Det er svært at hjælpe uden at vide det. :)
der kan være nogle grunde til at de sover på en sådan måde. Jeg vil høfligt fortælle dem, at jeg ikke kunne lide deres handling. Hvis jeg skubber deres hoved med min hånd, kan det betragtes som uhøfligt. også hvis jeg næsten ikke ryster på skulderen, er det heller ikke passende. Fordi de gør det utilsigtet. @curiousdannii
Fem svar:
aschultz
2017-06-29 11:29:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sendt fra kommentarerne (tak for at foreslå, at jeg gør det) med en ekstra idé, fordi jeg ikke er sikker på afstanden i dine tog. Dette kan muliggøre muligheder.

En ting du kan gøre er at spørge dem, om de har brug for / vil have nogen til at vække dem ved deres stop. Det er ret neutralt, og det gør dem potentielt også en tjeneste.

Hvis du også sidder i et vinduesæde, og de sidder i et midtgang, der blokerer dig ud, kan / skal du spørge, om de ville ligesom vinduessædet så

  1. du behøver ikke at vække dem og snuble over dem med det samme
  2. (dette er lidt passivt aggressivt, men det er en gyldig opfølgning ) du behøver ikke vække dem igen

Dette har den fordel, at de måske afhængigt af hvordan toget er designet får hvile hovedet mod vinduet, som ikke er ' t super behageligt, men det forhindrer yderligere akavethed. (I mit tilfælde sad vi i sæder op mod siden af ​​toget, så et vinduesplads var ikke en mulighed.)

Vylix
2017-06-29 11:18:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg finder ud af, at konstant bevægelse af min position, mens jeg laver aktiviteter, i sidste ende vil vække dem. Gør dette forsigtigt, og undskyld, når han / hun vågner op. Anstændig person vil i stedet undskylde tilbage.

Beklager, menede ikke at vække dig

Undskyld, vækkede jeg dig?

Den nemmeste er at lege med din smartphone eller læse bøger.

Eller du kan trykke på deres skulder og sige "Undskyld mig?". Eventuelt kan du foregive, at du vil tage noget fra din taske nedenfor (eller derover).

(+1) Jeg foretrækker den første. Den anden kan jeg ikke gøre b'coz Jeg bærer aldrig en bagage på en kort rejse. endda en lille taske. Men den første virker god. Men der er stadig nogle mennesker i dyb søvn, og de vidste det ikke, selvom jeg ryster på skulderen.
Alex Cannon
2018-03-25 07:05:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Forsøg ikke at bagatellisere situationen, og lad som om det ikke skete. Det øger bare spændinger og hårde følelser. Personen vil finde ud af præcis, hvad der skete, når de vågner op. Hvide løgne i sociale situationer er som almindelige løgne. De løser et problem midlertidigt, men skaber et større problem, som du kan håndtere senere.

Når personen lægger hovedet på din skulder, skal du bare skubbe hovedet roligt op igen. Når de vågner op, skal du bare sige "Det ser ud til, at du begyndte at vælte. Vær ikke bekymret for det" og oprethold en munter holdning. Du kan tilbyde at bytte plads, hvis dit sæde har noget at læne sig på. Det er ikke dit job at sikre, at personen er i stand til at sove komfortabelt, mens den falder hele vejen. Du kan, hvis du vil være rigtig god, men du behøver ikke at gøre dette! Dette kan også få personen til at føle sig værre, hvis de senere finder ud af, at de falder over på nogen i lang tid, før du gjorde noget ved det.

Nogle mennesker synes at have en selvopofrende holdning. De vil lade sådan noget fortsætte i en time, før de endelig gør noget ved det. Dybt inde vil de have, at den person, der faldt i søvn på dem, skal føle sig virkelig dårlig med det. De vil også have noget at klage over. Jo længere smerter at beskæftige sig med den sovende person, jo større er hulken. Vær ikke denne slags person. Hvis nogen gør denne slags ting mod mig (jeg er den sovende), kalder jeg dem altid på det! Du kunne have sagt noget før, er hvad jeg siger.

Jeg kan godt lide din formulering og direktehed, selvom jeg synes at røre ved hovedet med din hånd (i stedet for deres arm eller skulder) er en dårlig idé. Værste tilfælde: de skræmmer vågen og bider enten i din hånd (der rører ved deres hoved / ansigt) eller råber ud, og folk ser bare, at du tilsyneladende overtræder sociale normer ved at røre ved en fremmeds hoved / hår / ansigt.
Crafter0800
2017-06-29 13:14:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En anden god idé er at forhindre dem i at falde i søvn i en position, hvor de kan falde på dig. Afhængigt af hvor meget du "kan lide" at sidde ved siden af ​​vinduet, kan det være bedst at lade dem sidde ved siden af ​​vinduet, så de kan hvile hovedet på det i stedet for dig. Derudover, hvis det er en almindelig nok begivenhed, kan du bære en rejsepude til at tilbyde folk, der ser søvnige ud, så det er mere behageligt (og foretrukket), at de læner sig på vinduet snarere end på dig. Du kan endda deltage i en samtale med dem, så de ikke falder i søvn, eller endnu mere luskigt tilbyde at købe dem en kaffe, holde dem vågen og forhindre dem i at falde i søvn i første omgang.

Hvis de falder i søvn på dig, som nævnt ovenfor er det nok bedst at diskret vække dem, enten ved at komme med en undskyldning for at vække dem, da du skal flytte fra dit sæde (at bruge toilettet eller gå af ved næste stop), eller gør noget, hvor du bevæger dig meget, som at læse en bog eller bruge din telefon.

eff
2017-09-15 16:48:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ryst forsigtigt deres skulder for at vække dem. Bed dem derefter om ikke at læne sig på din skulder. For de fleste mennesker ville de være undskyldende for det første og ikke ville modsætte sig denne tilgang. Jeg kan ikke personligt se behovet for indirektion her.

Herefter kan du tilbyde at udveksle pladser osv. (Hvis det måske hjælper) som andre har antydet.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...