Spørgsmål:
Hvordan beder man om personlig plads fra en ny ven uden at skade deres følelser?
Gauche
2017-06-28 15:18:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogle gange skaber du en ny ven, der har mere fritid ved hånden end dig, så den anden person forventer mere tid fra din side, så det at bede om mere plads kan betragtes som uhøfligt eller viser falsk holdning.

I denne situation, hvordan kan du bede dem om at give dig noget personligt rum uden at skade deres følelser? Især når du har mangel på tid i forhold til dem, men ikke ønsker at miste dem eller skade dit venskab.

Dette spørgsmål er af den slags, jeg kalder ["at hævde dine grænser"] (https://interpersonal.meta.stackexchange.com/q/59/110). Venligst [rediger] dette spørgsmål for at tilføje detaljer om det specifikke problem, du står over for ud over at lære at være selvsikker, mens høflig.
@curiousdannii Jeg kan ikke se, hvilke detaljer der mangler her, og det er bedre at beslutte noget om meta først uden at efterlade sådanne kommentarer, da meta ser ud til at blive modtaget dårligt.
De detaljer, der mangler, er: hvis du ved, at du skal være høflig selvhævdende, hvad er det især, der hindrer det?
@curiousdannii det er klart i den sidste linje
Lad os [fortsætte denne diskussion i chat] (http://chat.stackexchange.com/rooms/61276/discussion-between-ankit-sharma-and-curiousdannii).
Fire svar:
#1
+8
anonymous2
2017-06-28 15:26:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vær direkte.

Du behøver ikke nødvendigvis slå rundt. Du behøver ikke lave antagelser. Gå til dem og ærligt, men pænt, sig noget i retning af følgende med tanke på, at selvom du tilsyneladende har mere tid end dem, har du måske ikke faktisk, da du måske har "mindre pressende "personlige projekter, som dette forhold skubber ud af billedet.

Sig, jeg nyder virkelig at tilbringe tid sammen med dig, men for nylig har jeg haft andre tidsforpligtelser.

Jeg vil virkelig ikke afbryde vores forhold, men jeg er bange for, at jeg ikke kan investere så meget som før.

Jeg sætter pris på vores forhold, men for nylig synes jeg ikke at har haft tid til at investere i det, som jeg normalt har. Tænkte bare at jeg ville lade dig vide, det er ikke fordi jeg ikke kan lide dig; det er bare, jeg har ikke haft den tid, jeg gerne vil.

Håber det hjælper! :)

#2
+4
A J
2017-06-28 15:35:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du vil bede om et personligt rum uden at skade nogens følelser, skal du starte med små trin.

Nogle gange undlader vi at gemme vores personlige rum, bare fordi vi ikke ønsker at lyde uhøfligt. . At sætte grænser i vrede virker slet ikke. Derfor skal du sætte grænser høfligt, men bestemt og tydeligt.

Du kan også begynde at sige nej i små situationer, men ikke i enhver situation. Sig nej i en situation, hvor du føler, at det ikke er så vigtigt. Dette kan forbedre din selvtillid.

Du skal heller ikke føle dig skyldig, mens du gør det. De fleste af os kommer tilbage, mens vi beskytter det personlige rum bare på grund af dette. Hvis nogen trænger ind i dit personlige rum, skal du bare give ham en mild påmindelse.

#3
+3
ChiselD
2017-08-17 08:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er noget, jeg skal beskæftige mig meget med, fordi jeg er meget mere indadvendt end de fleste af mine venner. Jeg kom over min nervøsitet over at være direkte / ærlig over for dem ved at forestille mig, hvordan det ville være, hvis rollerne blev skiftet. Hvis jeg ville hænge ud oftere end en anden ven gjorde, ville jeg være helt okay med det, hvis de fortalte mig "Du ved, mit 'sociale batteri' løber rigtig let, så jeg har generelt brug for mere tid mellem hang-out-sessioner. Tag det ikke personligt, det er bare, hvordan jeg er! "

Det er så meget værre, hvis du efter det indser, at nogen har brugt tid sammen med dig, selv når de ikke ville, bare i for at undgå konflikt. Stol på mig, hvis de er en respektfuld person, vil de straks forstå og sætte pris på din ærlighed.

En god teknik er også at afslappet bringe dine egne personlighedsbehov op i samtale med dem, som at sige "Mand, arbejde har været så udmattende på det seneste, alt hvad jeg vil gøre på weeknights er bare at komme hjem og gå ned, ved du hvad jeg mener? " Hvis du præsenterer det som om det er indlysende, og du forventer, at de er enige, føler de sig sandsynligvis ikke for fornærmet.

#4
+2
Ehco
2017-09-22 15:11:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den bedste måde, jeg har fundet på at håndtere dette på en afslappet måde er at sige 'undskyld, jeg kan ikke klare det i aften, - men hvad med at vi indhenter i weekenden?' Eller '- men jeg ser frem til [hvilken aktivitet du allerede har planlagt sammen]'

På denne måde har du skabt en grænse for dig selv for deres nuværende anmodning, men har forsikret dem om, at det ikke har noget at gøre med dem personligt, fordi du ser frem til fremtidige planer med dem.

Dette er også praktisk, hvis du er ubehagelig med at gøre ting med mennesker uden særlig varsel.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...