Spørgsmål:
At tale med forældrene til en voksen autistisk studerende
Ben I.
2017-06-28 00:04:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en voksen, autistisk studerende, som jeg har undervist ugentligt i programmering siden omkring november. Hans forældre vil gerne have, at denne vejledning resulterer i, at han kan arbejde som programmør på begynderniveau, men jeg er langsomt kommet til den konklusion, at dette måske aldrig vil være levedygtigt. skolerne, og jeg vil gerne have et møde med forældrene og diskutere muligheder med dem. Jeg er dog usikker på, hvordan jeg skal nærme mig et sådant møde. De er allerede mere end opmærksomme på hans udfordringer i det store og hele, og jeg glæder mig ikke over muligheden for at lukke endnu en dør. De virker for mig desperate efter at finde et sted, hvor han kan blive produktivt ansat. De har ikke været i stand til at gøre ham til en meget produktiv arbejdstager på deres egen restaurant.

Han er dog meget venlig og yderst social. Han er også ret god til at beregne i hovedet. (Læs ikke for meget om dette. Han er ikke en savant, han er bare lidt hurtigere end jeg.)

Jeg formoder, at han ville være bedre egnet til en mere praktisk opgave, såsom posning af dagligvarer eller strømpehylder. Delvis tror jeg på det, fordi det fokuserer direkte på hans interesser. Han har en akut hukommelse for priser og placeringer af varer i butikkerne. Han kommer regelmæssigt ind og fortæller mig om en vare, der er flyttet til en butik, som jeg aldrig har været i, eller navnet på natchefen (som han aldrig har mødt, men er blevet navngivet på et skilt), en ændring i åbentiden på et lokalt apotek eller prisen på gas på de forskellige stationer i byen.

Jeg har arbejdet meget hårdt i år for at gøre fremskridt med den studerende, men på dette tidspunkt gør jeg det tror ikke, de skal spilde yderligere penge på mine undervisningstjenester, fordi jeg ikke tror, ​​at han bliver godt tjent med disse lektioner. Hvordan kan jeg henvende mig til forældrene på en måde, der er produktiv og venlig, og hvordan kan jeg forhindre lovovertrædelse?

Kan han lide undervisningen? De vil måske gerne fortsætte undervisningen, hvis det beriger hans liv, selvom det sandsynligvis ikke er en lukrativ investering, der resulterer i hans ansættelse.
Det er sandt, og jeg vil være klar til at kommunikere denne mulighed. Jeg tror, ​​han nyder det. På den anden side er jeg ret dyr som privatlærer, og jeg vil ikke have dem til at føle, at jeg prøver at trække flere penge fra dem. Hvis det kun er for nydelse og berigelse, kan jeg prøve at sætte ham sammen med en studievejler for betydeligt færre penge.
Fem svar:
#1
+29
apaul
2017-06-28 00:50:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg skal indlede dette ved at sige, at jeg er på spektret ...

Jeg beundrer din vilje til at være ærlig om situationen og jeg indser, at dette kan være en meget delikat samtale.

Jeg spekulerer på, om du har prøvet at udnytte din studerendes naturlige talenter? Jeg er ikke sikker på, hvilken slags programmering du har arbejdet med, men at oprette en mock virtuel butik kan være en måde at udnytte hans særlige interesse i et nyt domæne. Dybest set, hvis du ikke allerede har prøvet, kan der være noget mere visuelt frontend-webarbejde mere i hans styrehus.

Men programmering er selvfølgelig ikke for alle ...
Hvis du virkelig føler at du er nået i en blindgyde, så er det tid til at tale med forældrene om det. Efter at have været på begge sider af disse samtaler, vil jeg på det kraftigste anbefale, at du undgår bagning af dagligvarer. Det ville være meget let for forældrene at misforstå det ...

Fokuser på det, du observerer, hvor kæmper din studerende, hvor har de det godt? Prøv at være afbalanceret og ærlig om, hvad du ser. Vær ærlig, at du føler, at de sandsynligvis bruger lidt mere på dine tjenester, end de måske har brug for.

Du sagde, at din studerende er voksen. Det fortæller mig, at forældrene har haft frygtelig mange af disse samtaler gennem årene. IEP-møder (individualiseret uddannelsesplan) er deres egen helvedes cirkel. De vil sandsynligvis sætte pris på det, hvis du er ærlig, direkte og kort. Tag dig tid til virkelig at lytte til feedback, de har at tilbyde.

Bundlinjen. Sig ikke madpakker. De kender deres barns interesse bedre end dig, og de har sandsynligvis ansat dig i håb om at undgå denne arbejdsgang. Men vær ærlig over, at du føler, at du ikke gør fremskridt.

#2
+21
motosubatsu
2017-10-04 16:03:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ansvarsfraskrivelse: Jeg er selv på spektret, så jeg indser, at jeg ikke vil være særlig objektiv her. Jeg undskylder på forhånd, hvis noget i dette svar kommer på tværs som hårdt, fordi jeg får det indtryk, at du faktisk prøver at være en anstændig fyr og "gør det rigtigt" af alle involverede.

Har du prøvet at tale med den studerende selv skal høre hvad de synes om vejledningen og deres håb og ambitioner?

Naturen og sværhedsgraden af ​​en autistisk persons forskelle fra de opfattede neurotypiske normer kan variere vildt fra person til person. Men noget, jeg ser meget, er en velmenende, men vildledende og i sidste ende skadelig tendens til at infantilisere den autistiske person, og ærligt talt er jeg lidt bekymret for, at dette sker her. Jeg forstår, at i dette særlige scenario er hans forældre din "kunde" i den forstand, at de betaler for vejledningen osv., Men sæt dig selv i den studerendes sko. Hvordan ville du føle det, hvis din vejleder gik bag din ryg til dine forældre og (i virkeligheden) sagde, at du ikke skar det i lektionerne, og at de skulle stoppe med at spilde deres penge og give dig et job, der stabler hylder i stedet? Især hvor der har været en historie med at kæmpe for at finde en god karrierepasning? Det ville være temmelig sjæl-knusende ikke?

Med hensyn til den butiksrelaterede tale fra din studerende lyder det meget for mig som et klassisk eksempel på en autistisk persons forsøg på at tale small talk mens han mangler mærket for den sociale "norm". Det oversættes ikke nødvendigvis til en interesse eller noget, de ønsker at gøre som et job, mere end du diskuterer det faktum, at det regner med en kollega, betyder, at du vil være vejrmand. Jeg kunne sandsynligvis videregive meget lignende oplysninger til dig, som din studerende gør, ikke fordi jeg er interesseret i ting som gaspriser især (bortset fra det temmelig almindelige ønske om ikke at betale mere for noget, end jeg er nødt til tydeligvis) men mere fordi jeg ikke kan ikke absorbere disse oplysninger. Jeg bruger ikke den slags ting som small talk, men det er simpelthen fordi jeg er (næsten) socialt bevidst nok til, at andre generelt ikke gør det. I mit hoved er der stort set ingen forskel i, hvordan jeg vil kategorisere disse oplysninger i mit hoved fra hvad vejret laver.

Du kan godt være korrekt i din vurdering af, at softwareudvikling ikke passer godt til denne person , og det kan meget vel betyde en blid samtale med ham og hans forældre, der tyder på, at han måske har det bedre på en anden karrierevej, men ikke skære ham ud af det og ikke behandle ham som den voksne person, han faktisk er. / p>

Desværre er autisme et meget bredt udtryk, og det kan være svært at formulere situationen nøjagtigt, især fordi ordet er så delikat. Målet er, som jeg forstår, at undgå at flytte ham ind i et assisteret opholdsrum. Han bliver spurgt, hvad han vil, men er ikke altid i stand til at svare. Han er virkelig begejstret for at arbejde på et apotek (han var tydelig på det punkt), men af ​​en eller anden grund styrer hans forældre ham væk fra dette kursus. (Det er ikke mit sted at gætte dem på dette område; de ​​kender ham og hans situation bedre, end jeg nogensinde vil.)
#3
+3
baldPrussian
2017-11-09 20:21:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil gerne svare som forælder til et barn på spektret.

Først og fremmest er der intet, vi ikke ville gøre, og ingen længde, vi ikke ville gå til for vores barn . Vi ville flytte himmel og jord for ham, og hvis vi opdagede, at flytning til en anden stat ville være til gavn for ham, ville vi finde job og flytte.

Folk på spektret, især højt fungerende mennesker, kan have meget givende karrierer inden for et felt, som de brænder for. De bringer et laserlignende fokus og opmærksomhed på detaljer, der ikke kan matches. Men det skal være noget, de brænder for. Ellers har de en god chance for fiasko.

Hvis min søn sagde "far, jeg er interesseret i programmering", ville jeg finde en vejleder til ham og finde den bedst mulige vejleder for ham. Jeg ville arbejde nætter, hvis jeg havde brug for det for at betale for det. Jeg ville foretage den investering i ham. Men jeg ville også forvente, at denne investering skulle bære et resultat. Hvis han ikke har nogen interesse i eller evne til programmering, vil jeg gerne vide det, så jeg kan investere i min søn på en måde, der giver et resultat. Som vejleder forventer jeg, at du deler resultaterne af det med mig. Jeg behøver ikke at kende detaljer, men hvis du som ekspert føler, at vejledningen i dette emneområde ikke er en produktiv brug af hans tid og færdigheder, vil jeg gerne vide det. Ellers vil jeg hævde, at vejlederen udnytter situationen.

Selvfølgelig skal min søn også være involveret i diskussionen. det er mit job som forælder at lære ham at være voksen uden mig rundt. Det betyder ikke "at smide ham til ulvene og se, hvad der sker", men det betyder at undervise i selvpåtalende, at vide, hvordan man håndterer sig selv i ukendte situationer, og tage feedback og behandle det. Dette ville være en vigtig lektion for ham.

SKRIV dit forslag: det er en interessant tanke. Nogle autistiske folk viser en forbløffende viden om detaljer om ting, der vil sætte folk i en sump. Indrømmet at du er en programmeringsvejleder og ikke en karrierecoach (så det er uden for omfanget af dit engagement), men det kan være værd at nævne det for folkene for at måle deres reaktion. Jeg vil ikke sige, at du begrænser ham; Jeg hører ikke "det er alt, hvad han kan gøre alligevel" fra dit indlæg. Men hvis det er hans interesse, kan logistik, lagerstyring, indkøb eller et lignende felt være af interesse for ham.

Held og lykke med denne samtale! Det kan være meget svært at have.

#4
+1
mag
2017-11-09 20:39:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil fraråde at bringe dette op:

Jeg formoder, at han ville være bedre egnet til en mere praktisk opgave, f.eks. bagging af dagligvarer eller strømpehylder. Delvis tror jeg på det, fordi det fokuserer direkte på hans interesser. Han har en akut hukommelse for priser og placeringer af varer i butikkerne. Han kommer regelmæssigt ind og fortæller mig om en vare, der er flyttet til en butik, som jeg aldrig har været i, eller navnet på natchefen (som han aldrig har mødt, men er blevet navngivet på et skilt), en ændring i et lokalt apoteks åbningstider eller prisen på gas på de forskellige stationer i byen.

Hans forældre hyrede dig sandsynligvis netop for at undgå, at deres søn sidder fast i det, der mest minimumslønfelt for evigt. Hvis du virkelig er overbevist om, at programmering ikke passer godt for ham, kan du dog se på andre stillinger, der inkorporerer den slags lidenskab som en anbefaling, for at "blødgøre slaget" så at sige om forældrene.

I sidste ende er det et dommeropkald, du er nødt til at foretage, men du er allerede på den rette vej ved at overveje, hvad din studerende har brug for før din egen ansættelse hos sin familie.

#5
-2
Elliot
2017-10-11 08:35:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som reference har jeg et nært forhold til dette spektrum. Jeg beundrer din vilje til at bruge arbejdet med at vejlede ham. Det er en masse arbejde og ikke altid sjovt.

Hvad angår at tale med forældrene, synes jeg, du skal niveauere med dem om to ting. Den første er, at hans lejlighedsvise ekstraordinære færdigheder ikke endnu har fundet et behov eller en særlig plads i programmeringstræningen, som du har været i stand til at tilbyde. Jeg siger dette, fordi jeg forventer, at de ser til dig for at få mest muligt ud af de færdigheder, han har. Han lyder som om han er begavet inden for nogle områder (eidetisk hukommelse af genstande og deres placering) og respektable beregningsevner. Sådanne færdigheder er ikke essentielle i programmeringen. Logik og planlægning af flere dele er vigtigere.

Som et eksempel: Folk synes ofte, at en "Math Wiz" skal være god som programmør. De ville være, hvis de ved, hvilke skridt de går igennem for at få deres resultater. Det er når de kan se disse trin og bruge dem efter behov eller ændre dem, der gør en klog programmerer. Dette ville ikke være tilfældet med en savant. En savant i min forståelse kan ikke forklare den metode, de bruger.

For det andet, da han ville kæmpe som en entry-level programmør, hvilken fremtid ville der være for ham i en sådan stilling. Han ville forblive på dette niveau ligesom et job, der lagrer hylder med ufejlbarlig nøjagtighed.

I begge disse skal du understrege, at selvom han ikke har forbedret / blomstret osv., Var det kun med det du har været i stand til at tilbyde . Selvom du ikke mindsker dine færdigheder, kan du fortælle dem, at anden træning kan finde noget nyt og alligevel uventet.

Yderligere redigering: Efter min erfaring som programmør er efterspørgslen efter ny logik og løsninger ofte blevet erstattet af henvisninger til en af ​​tusinder af specialfunktioner, der er let tilgængelige i et softwareudviklingsmiljø. Hvis hans logik ikke er op til snus, kan han muligvis endnu udmærke sig, hvis han kan huske det grundlæggende i et par hundrede tilgængelige funktioner i et populært miljø, siger ASP.NET. Detaljerne er tilgængelige for en udvikler, men med hans evne til at huske det kan det være være nyttig for at se, om det at lære et værktøjssæt med funktioner og procedurer kan give ham et bedre resultat.



Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...