Spørgsmål:
Kræver et lykønskningskort tilbagelevering i naturalier?
r m
2017-07-01 01:34:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kort sendes, især ved "ferietid" (jul, nytår og Hanukkah) med forskellige intensitetsniveauer baseret på forholdet. Mens nogle mennesker sender sådanne "sæsonbestemte hilsener" som en selvfølge, ser andre det som en intim handling af venskab osv.

Jeg kender flere mennesker, der er af den opfattelse, at hvis et kort modtages, at det er en forpligtelse at sende en til gengæld. Dette kan skyldes, at de føler, at deres manglende reaktion i naturalier ville være et tegn på, at de ikke har forholdet lige så vigtigt som den anden part, eller det er bare "uhøfligt" at ikke svare på deres gestus.

Er der nogen "fastlagt" regel om nødvendigheden eller forpligtelsen til at sende et returkort i den angelsaksiske kultur (USA, Storbritannien, Australien), eller er det bare en tak nok?

To svar:
#1
+9
Catija
2017-07-01 02:40:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det eneste rigtige svar på dette er "nej".

Du er sjældent (hvis nogensinde) "forpligtet" til at gøre noget med henblik på høflighed, især i dag, når det ikke er i på nogen måde kodificeret.

Ellers er dette et spørgsmål om mening. Du vil få nogle til at sige, at det er den bedste praksis, og andre siger, at det er personlig præference, og andre siger stadig kun at sende et kort, hvis du allerede planlagde det.

Enhver, der fortæller mig, at jeg er krævede at bruge penge (fordi jeg skal købe et kort og sende det), fordi nogen gjorde det samme for mig, synes at have deres prioriteter i et twist.

Den enkle kendsgerning er, at nogle folk vælger at sende kort, mens andre vælger ikke at gøre det. Hvis du ikke sender kort og ikke ønsker det, føler du dig ikke forpligtet til at gøre det, uanset årsagen.

  • Måske deltager du ikke i den ferie.
  • Måske har du ikke råd til det.
  • Måske har du ikke tid.
  • Måske er du ligeglad med den person, der sendte kortet.

Hvis de virkelig føler, at du er "forpligtet" til at sende et kort til gengæld og det gør du ikke, det er deres bekymring. Det er dem med forestillingen om, at du på en eller anden måde står i gæld til dem, og personligt er den slags tit-for-tat-ven ikke nogen, jeg gerne vil være venner med. Uanset hvad kan de ikke forvente, at du føler det samme om dette, som de gør.

Når det er sagt, hvis du ikke sender kort, er det rart at på en eller anden måde få beskeden til dem om, at du værdsætter kortet, især hvis du har lyst til, at det betyder meget for dem. Men selv dette er ikke påkrævet.

De fleste af de mennesker, jeg kender (i USA), sender ikke feriekort mere ... det er ved at blive en noget forældet skik. Jeg får lejlighedsvis "år i gennemgang" -kort eller feriekort, men kun normalt fra ældre slægtninge.

Hvis du allerede gør dette - sender kort - og du af en eller anden grund ikke har dem på din liste, og du får et kort fra dem, og du har et ekstra, siger jeg, send dem et kort . Det kan være en skuffelse at ikke få et kort fra en ven og derefter se, at en fælles ven har et kort i deres hjem.

#2
+2
user57
2017-07-02 05:33:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvor jeg bor (Australien), forventes der implicit, at kort returneres. Nogle mennesker har julekortlister (det plejede jeg i årevis) og sender kort hvert år et par uger før jul for at give folk tid til at returnere dem.

Folk opbevarer ofte reservekort, der skal sendes til personer, de modtager kort fra, som ikke var på listen (de føjes derefter til listen). Hvis nogen ikke returnerer kortet, kan de blive taget af listen til næste år, eller hvis de er i en tættere cirkel, forbliver de muligvis på listen.

Den samme type gengældelse forventes i fødselsdage. Hvis en person husker din fødselsdag og giver dig et kort, er der den forventning, at du returnerer kortet.

Bliver folk nogensinde konfronteret over ikke-gengældelse? Sjældent. Det er generelt ikke noget, som en person konfronteres med, personen bliver bare taget af listen.

I disse dage giver jeg slet ikke kort. Jeg modtager næsten ingen kort på grund af dette. Jeg modtager nogle kort fra nære venner til både jul og min fødselsdag og gengælder aldrig. Jeg føler en del skyld, men de elsker mig nok til at de fortsætter med at gøre det vel vidende at jeg ikke gengælder. Hvad jeg gør med en ven er at tage hende ud til frokost lejlighedsvis for at erkende, at jeg værdsætter venskabet.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...