Spørgsmål:
Hvordan angiver jeg sarkasme / ironi online?
HDE 226868
2017-06-28 03:20:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På Internettet har du ikke vigtige visuelle og auditive signaler fra en person som stemmetone eller ansigtsudtryk. Kropssprog er derfor ikke-eksisterende - alligevel kan dette være meget vigtigt i samtaler. Folkene i samtalen kender måske heller ikke særlig godt; forholdene her er ikke beslægtede med dem i det virkelige liv. De er afslappede og uformelle, og de kan være helt globale.

Jeg har fundet ud af, at det ikke altid er klart, når nogen er sarkastiske / ironiske eller ikke, og på Stack Exchange (i chat) er dette har forårsaget nogle alvorlige problemer. Det er undertiden svært at fortælle, om nogen joker eller ej. Misforståelse af dette kan have vigtige konsekvenser.

Hvordan kan jeg indikere sarkasme eller ironi i et chatrum uden at sige direkte "Jeg er sarkastisk"?

Relateret spørgsmål: https://interpersonal.stackexchange.com/q/16/102. Jeg skal bemærke, at dette spørgsmål handler om * brug af * sarkasme, og også i en sammenhæng, hvor kropssprog ikke er en mulighed, og de mennesker, der interagerer, kan være fremmede.
Tre svar:
#1
+43
Rand al'Thor
2017-06-28 03:25:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vær eksplicit. Ved Poes lov, hvis du ikke er eksplicit, fungerer den ikke.

Uden et blink smiley eller anden åbenlys fremvisning af humor, er det fuldstændig umuligt at parodiere [enhver visning] på en sådan måde, at nogen ikke tager fejl af den ægte artikel.

  • Hvis du virkelig er bekymret for, at det er uklart, skal du bare holde en < / s> i slutningen af ​​hvad du sagde. Eller sig direkte "(bare sjov)" eller lignende. Der er en hel Wikipedia-artikel om ironisk tegnsætning:

    Det er almindeligt i online-samtale blandt nogle internetbrugere at bruge et XML-lukkekode: < / sarcasm> . Tagget er ofte kun skrevet efter sarkasmen for kortvarigt at narre læseren, inden han indrømmer vittigheden. Over tid har det udviklet sig til at miste vinkelparenteserne ( / sarkasme ) og er efterfølgende blevet forkortet til / sarc eller / s .

    Efter min erfaring (for det meste på Stack Exchange) er den mest almindelige i dag < / s> . Se f.eks. Urban Dictionary og Internet Slang.

  • Hvis du er mindre bekymret, men stadig vil tilføje en slags indikator, prøv :-P eller ;-) . (Næser er valgfri.)

#2
+18
Fodder
2017-06-28 03:25:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En konvention til at indikere sarkasme online har tendens til at afslutte din sarkastiske kommentar med /s.

For eksempel:

Selvfølgelig alle i verden elsker at få tænderne trukket ud. / s

https://www.reddit.com/r/OutOfTheLoop/comments/1z46jc/what_does_thread_mean/cfqkmva/

For at tilføje til det: Oprindeligt, i de gode gamle forumdage, ville det blive stavet " < / thread> ", som et HTML-sluttag. Over tid faldt det vinkelparenteserne.

Det samme med " < / sarcasm> ", som med tiden blev " / sarcasm " og (som / u / LOOK_AT_MY_ALL_CAPS påpeger) bliver til sidst bare " / s ".

#3
+2
xDaizu
2018-02-21 19:31:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en tendens til at bruge sarkasme meget. Jeg skriver også meget. At flette de to kan være ... svært at navigere. Heldigvis findes der en veletableret (dog ikke den velkendte) gruppe tegn til det.

Blandt mine venner har vi altid brugt (!) og (?).

Fra Wikipedia:

Retoriske spørgsmål i nogle uformelle situationer kan bruge et spørgsmålstegn i parentes, f.eks. "Åh, virkelig [?]" . Ækvivalenten for en ironisk eller sarkastisk udsagn ville være et udråbstegn i parentes, f.eks. "Åh, virkelig [!]". Undertekster, som f.eks. I tekst-tv, bruger undertiden et udråbstegn inden for parenteser eller parenteser for at markere sarkasme.

Ikke alle ved det selvfølgelig, men jeg har observeret, at de, der ser tegnet for første gang hurtigt få mening og med glæde vedtage den. YMMV.

Tak, downvoter (r), for at lade mig spekulere på, hvad der er galt med mit svar (!) Hvem har brug for feedback (?) (Faktisk, i al alvor, vil jeg sætte pris på det, hvis jeg kan forbedre dette svar på en eller anden måde)
Jeg kan ikke se det heller ... Måske mistede [Tim] (https://meta.stackexchange.com/a/215397/369802) sine nøgler igen? Også: eeeewl, kilder i svaret [!]


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...