Spørgsmål:
Hvordan kan jeg reagere på en falsk erklæring, når den anden person ikke giver mig en chance for at tale?
fedorqui
2017-06-28 15:03:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogle gange sker det for mig, at jeg har en samtale med en eller anden bekendt, der går lidt ud af hånden eller er ubehagelig på grund af en tilfældig kommentar.

Sig, at jeg møder en ven af ​​en ven. Jeg kan sige noget, og han foragtede det måske på en måde, der ikke er uhøfligt, men i det mindste ude af tone:

- Mig: Dejligt at møde dig.
- Ny ven: Dejligt at møde dig, bla bla.
- (...)
- Mig: Så jeg kan godt lide programmering.
- Ny ven: Åh, det er et tidstab. Hvad jeg kan lide at gøre er ...

Der er et mindre tidsrum, hvor du får en fornemmelse af, at denne sætning ikke var passende, og jeg vil udtrykke min utilfredshed med det, men hvis Jeg gør det ikke hurtigt nok, det lyder uden for emnet.

Hvad jeg normalt gør er ironisk nok at smile og sige Hvad? men jeg føler, at det på en eller anden måde mangler information for den anden at bemærke, at det ikke var en høflig måde at henvende sig til en ny ven på.

Er der nogen "nøglesætning" eller fysisk bevægelse for at nærme sig disse situationer, hvilket gør det klart, at sådanne kommentarer ikke er passende, mens du holder samtalen i en venlig tone?

Hvad er der utilfreds her? er det din mangel på taleområde?
@tuskiomi to ting: 1) antagelsen om, at en uvenlig bemærkning kan gøres lige uden for det blå, og 2) at dette gøres på en måde, der giver lidt margen til at reagere og diskutere.
Hvilket land er dette i?
@Hamlet Sydeuropa.
Venligst [rediger] dette for at specificere det land og sprog, du spørger om.
@curiousdannii Jeg er ikke europæer. Tror du, at kulturen mellem Sydeuropa-lande gør svaret anderledes?
@Vylix Konversationskonventioner er sprogspecifikke, og det afhænger derfor af det sprog, samtalen foregår på.
@curiousdannii Jeg synes ikke, det er nødvendigt. Jeg nævnte allerede Sydeuropa, så kulturen er allerede defineret. Hvis sprog var vigtigt, skulle vi svare på det sprog :) Da vi alle her taler på engelsk, er sprogberøringen allerede mistet.
Ni svar:
#1
+19
Crafter0800
2017-06-28 15:06:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan altid prøve et visuelt forslag, såsom et hævet øjenbryn eller en udvidelse af øjnene, som viser, at sætningen har haft en vis effekt på dig. Hvis de bemærker, kan du fortælle dem, at du ikke rigtig værdsatte, hvad de sagde, eller måske bare nævne, at det kun er deres mening, og for mange er det ikke spild af tid.

Du kan også afbryde ham, når han har sagt, hvad han sagde, måske ved at gå "whoa" eller "umm" eller et andet ord eller en sætning, der viser, at du ikke kunne lide, hvad han sagde.

Men det er også værd at bemærke, at de måske ikke er en god ven for dig, hvis begge har en afsky for hinandens interesser, så kan du finde det svært at føre en samtale, så tving dig ikke ind i en akavet samtale hele tiden bare fordi I er "venner".

#2
+13
NVZ
2017-07-26 17:46:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

“Ja, godt, du ved, det er bare, som din mening, mand.”

- The Dude, The Big Lebowski (1998).

Det er bestemt uhøfligt , taget ud af sammenhængen.

Jeg reagerer på en så sjov måde til mine venner nærmest og er filmbuffere som jeg er.

Og vent derefter på dem til at spørge "hvad?" og giv dem så mit egentlige svar eller modargument.

Forsøg ikke dette på andre.

#3
+12
anonymous2
2017-06-28 15:16:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

@Crafter har fremragende point, men jeg vil bare tilføje, at hvis du laver hovedet til den ene side og sætter et forvirret eller overrasket blik, kan du også vende tilbage til det punkt senere i samtalen.

Sig, tidligere nævnte du, at du syntes, at programmering var spild af tid. Hvad får dig til at føle dig sådan?

Når det er sagt, er det bedste, hvis du kan komme ind i ordet kant, som de siger. Og Crafter har helt ret: Hvis du ikke kan fjerne problemerne, er det måske ikke den bedste ven for dig.

#4
+3
Sagar VD
2017-06-28 15:30:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan foretage nogle handlinger på kropssprog for at fortælle ham, at du ikke var enig i det.

Se et tvivlsomt kig på ham, og hvis han spørger dig hvad, så fortæl ham hvorfor siger du det? Jeg tænkte ikke sådan og så videre.

Eller du kan sige, at Det er fra dit synspunkt, som jeg er helt uenig i.

Den første er god, men baseret på situationer kan du også vælge den anden

#5
+2
Wadih M.
2017-08-10 05:46:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har to måder at bremse den anden person på og ventilere en samtale, når den anden oversvømmer mig med uværdige ord og ikke lader mig tilslutte noget.

Jeg ville afskære og starte med "Umm, Ja og Nej". Det betyder intet, men alligevel betyder det alt. Normalt kan du bryde en persons monolog med det. Perfekt til at kaste en kurvekugle, bryde væk fra forestillingen om, at der kun er et rigtigt svar og give en modudsigt.

Så ved du sandsynligvis, at han begynder at pludre kort efter, at du er færdig med din sætning. Derfor trækker jeg en Trump-stil gentag dine sidste 4 ord en anden gang. F.eks. "Og det er derfor, der er meget kode at skrive. En masse kode at skrive". Normalt forhindrer det dem i at genoptage med det samme, fordi de ikke forventede den 2. gentagelse og bryder deres momentum, det giver et øjebliks stilhed, når du er færdig med din sætning, og måske kan du også tilslutte en anden, før de begynder at tale igen.

Sådan ventilerer jeg de smertefulde samtaler og tilslutter nogle af mine egne sætninger.

Det er en smart måde at gøre det på! En _meget smart måde at gøre det på.
#6
+1
user2191
2017-08-08 22:21:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ud over de andre svar, ville jeg bare nævne nogle ting ...

Jeg har et par tidligere venner som denne. Intet jeg sagde eller gjorde ville fremkalde en positiv kommentar eller et kompliment. Efter at have behandlet denne slags ting fra næsten alt, hvad jeg sagde og gjorde med dem, besluttede jeg til sidst at stoppe med at bruge tid sammen med dem og fjerne dem fra sociale medier. Disse mennesker var ikke deprimerede, bare negative og egoistiske.

Disse venner fik mig til at føle mig dårlig med mig selv og fik mig til ikke at være sammen med dem. Får denne person dig til at føle dig glad? Hvis ikke, skal du måske holde dem ude af dit liv . Måske er de en sjov, behagelig person i temperament. Måske har du meget til fælles og nyder at tilbringe tid sammen med dem på trods af deres negativitet.

Hvis de har brug for støtte og har depression, kan de sætte pris på en venlig skulder. Uanset hvad kilden til negativiteten er, kan du ikke ændre en persons tankegang alene . Du kan støtte dem som en ven, men i sidste ende bliver du muligvis nødt til at gå væk, hvis det forårsager problemer i dit eget liv.


Nogle artikler, der understøtter mine påstande:

Psych Today: Beskæftiger sig med negative mennesker.

Daily Mail: Depression er smitsom

#7
  0
bobflux
2017-08-11 04:04:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sig, jeg møder en ven af ​​en ven.

Det er en tilfældig ingen. Du er ligeglad med dem.

Mig: Så jeg kan godt lide at programmere. Ny ven: Åh, det er et tidstab. Hvad jeg kan lide at gøre er ...

Lyt til deres tripe. Giv dem så de googly øjne. "Så du kan ikke lide intellektuelle udfordringer?" (lad stilheden trække i tre sekunder, når den synker ned).

#8
  0
Brother Phil
2017-08-19 17:42:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det afhænger af, om du søger yderligere interaktion med dem.

Hvis ikke, kan et svar være at rulle øjnene og gå væk. Hvis de tager undtagelse fra dette (formoder naturligvis, at de giver dig muligheden for at svare på deres udtryk for dette), skal du kommentere, at du ville have undskyldt dig selv, men at de ikke gav dig mulighed for at gøre det. Hvis de tager undtagelse og ikke giver dig chancen for at forklare, skal du hæve din stemme let og afskære dem ved at sige "Lad mig være i fred" og derefter bakke længere væk eller vende ryggen - hvis du føler dig sikker på at gøre dette. Hvis du har brug for at tage de yderligere foranstaltninger, ville det sandsynligvis være en god ide at undskylde den fælles ven, især hvis de var vidne til det.

Hvis du har brug for at have yderligere interaktion med dem, selvfølgelig, det kan være nødvendigt at være mere diplomatisk, men alt andet lige vil jeg sige, at du ikke behøver at gå ud af din måde for at skåne følelsen af ​​nogen, der ikke tager hensyn til din.

#9
  0
Misha R
2018-10-23 10:42:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du behøver faktisk ikke brug for at adressere det.

Husk på, at hvis du tålmodigt lytter til dem, skal du tale smack om dit arbejde (med reel interesse, ikke sarkasme, og uden at skynde dig at være uenig), kommer du ud som den part, der er sikker efter deres eget syn. Det har meget autoritet og kræver ingen konflikt.

Hvis du viser reel interesse og ikke skynder dig at modsige dem, kan de også føle det. Det er vanskeligt at skænke andres beskæftigelse, når de simpelthen lytter til dig med interesse. Det minder dem om, at de ting, de siger, kun er meninger, og at du ikke nødvendigvis ser det på samme måde. Hvis de så spørger, hvad du synes, kan du fortælle dem, hvordan du ser det og potentielt have en sjov samtale. Hvis de ikke gør det, er det ok. De kommer derhen engang.

Den hårde ting er at undgå sarkasme, øjenrullende, klovne ansigtsudtryk osv. Det er en normal knæ-jerk-reaktion, og det kan føles ret godt i øjeblikket - men det bedste her er at være pæn og virkelig interesseret i hvad de synes. Det er svært, men det er det, der markerer dig som voksen for alle omkring.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...