Spørgsmål:
Hvad er forskellen mellem at være indadvendt og være genert?
Rand al'Thor
2017-06-28 16:36:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har bemærket, at nogle mennesker i chat siger, at der er en stor forskel mellem generthed og at være indadvendt:

Jeg er begge ekstremt udadvendt og ekstremt indadvendt. generthed bestemt er ikke det samme som at være en introvert

Nu har jeg altid tænkt på "introvert" og "ekstrovert" som betyder omtrent det samme som henholdsvis "genert" og "udadvendt". Hvad er forskellen, og hvordan er det muligt at være både udadvendt og indadvendt?

Er det ikke mere af ELL / ELU-spørgsmålet?
@AnkitSharma bestemt ikke. Det handler ikke om ord, men mere om begreber. For eksempel er der på mit modersmål ord til intraversion / ekstraversion og for at være genert / udadvendt, og spørgsmålet er det samme, er der en forskel, eller er det forskellige sider af den samme karakterfunktion.
Jeg kan lide dette, jeg er bekymret for, at vi løber ud af omfanget, hvis vi ikke tillader diskussion omkring de termer, vi bruger. Men det er bare en tanke.
[Relateret metaspørgsmål.] (Https://interpersonal.meta.stackexchange.com/q/67/102)
Et eksempel kan være nogen (A), der læser en bog i toget og ser person B fornærme person C. Hvis A er en indadvendt, kan A måske sige, "Undskyld, men jeg er nødt til at tale op om dette." Hvis A var genert, ville A kun forestille sig, at de sagde det, eller A kunne sige "nogen mere social end mig ville / kunne gøre noget."
To svar:
#1
+7
curiousdannii
2017-06-28 16:52:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ekstraversion / introversion refererer til, hvordan dine sociale interaktioner relaterer til dine mentale / følelsesmæssige energiniveauer. En udadvendt føles som om de får energi ved at interagere med mennesker, mens en indadvendt føler at disse interaktioner koster dem energi. Dette spørgsmål er uafhængig af, hvor meget du kan lide mennesker generelt, eller om du kan lide store eller små grupper. Du kan være en ekstrovert, der kun kan lide små grupper eller en introvert, der elsker at være centrum for en stor gruppe, men som føler sig drænet meget hurtigt.

Jeg havde troet, at generthed ikke rigtig havde en bestemt betydning, men Wikipedia fortæller mig, at den gør det. Det dækker en række ting, herunder:

  • lavt selvværd
  • social stress og angst, som kan være en psykisk sygdom
  • sociale fobier

Jeg vil tilføje, at nogle mennesker er til stede så genert som et middel til at få opmærksomhed. Dette kan ses hos børn, især tror jeg. "Åh, stakkels Johnny kommer ikke ud for at sige hej til gæsterne. Stakkels Johnny, vi må hellere kontrollere, at han er okay." Mange børn lærer hurtigt, hvordan man manipulerer de voksne omkring dem. :)

Wikipedia-siderne om begge emner virker ikke særlig klare for mig, hvilket tyder på, at der er meget uenighed om, hvad disse udtryk betyder, og hvordan de skal bruges. Jeg tror, ​​at udadvendt og indadvendt bruges temmelig meget på den måde, jeg definerede ovenfor. Jeg tror slet ikke, at "genert" har meget ensartet betydning og vil anbefale at bruge klarere alternativer i stedet.

Stor beskrivelse af indadvendthed og ekstroversion. Jeg vil sige, at generthed er usikkerhed ved at deltage i sociale situationer eller en frygt for det ukendte i sociale situationer. Når vi skubbes til det ekstreme, kommer vi naturligvis sandsynligvis til personlighedsforstyrrelser.
#2
+7
Iko
2017-08-15 20:17:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Genert og indadvendt er forskellige ting, der resulterer i lignende sociale resultater sammenlignet i et enkelt scenario .

At være genert er en mild form for social angst. Hvilket betyder, at personen er nervøs, tøvende og ubehagelig med at interagere med mennesker, selv når de vil. Genert folk er mere tilbøjelige til at undgå samtale på samme måde som en frygt for højder kan forhindre dig i at klatre i abebarerne på trods af at se andre børn have det sjovt.

Introversion er en præference for ensom aktivitet, der er stærkere end præferencen for social interaktion. Så givet valget mellem at gå på fest og endelig afslutte den bog, er den introverte mere tilbøjelige til at prioritere bogen.

Ekstroversion er en præference for gruppeaktivitet og social interaktion. I betragtning af valget mellem en fest og læsning prioriteres festen.

Mellem en genert person og en indadvendt foretrækker begge at undgå socialt samvær, så genert og indadvendt ser det samme ud, især når de sammenlignes med den udadvendte.

Den mere åbenlyse forskel mellem den genert person og den indadvendte er i deres sociale færdigheder. En genert person ville have konstante problemer med at forsøge at håndtere nye mennesker, og ved at vælge at undgå mennesker ville de sjældent være i stand til at øve deres sociale færdigheder. Det bliver en evig cyklus - ingen øvelse, ingen færdigheder, ingen måde at forbedre og komme over nervøsiteten på.

En introvert vælger simpelthen ikke at socialisere, men har ikke et problem med at interagere, når det kræves, eller når de vil til. Derfor ville den indadvendte være i stand til at udvikle deres sociale færdigheder.

Så udtrykket "ekstremt udadvendt og ekstremt indadvendt" er ikke modstridende. Det betyder bare, at når den er til stede i en enkelt social situation, er den pågældende introvert lige så udadvendt som den udadvendte. De deltager bare ikke i sociale situationer så meget sammenlignet med den udadvendte.

For eksempel, hvis du holdt en fest to gange om ugen i en måned - På den samme fest ville du ikke være i stand til at fortælle forskellen mellem den indadvendte og den udadvendte, men hvis du overvåger deres tilstedeværelse i løbet af måneden .

I (forenklet) resumé vil den genert person socialisere sig, men kan ikke, den indadvendte kan, men vil ikke, den udadvendte kan og vil, mens den udadvendte person socialiserer uanset deres evne.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...