Spørgsmål:
Hvordan kan jeg bede læsende folk i offentlig transport om titlen på deres bog?
aschultz
2017-06-30 10:48:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg rejser ganske lidt med offentlig transport, og jeg læser meget, mens jeg også pendler. Mens jeg ikke har noget imod at blive spurgt, hvilken bog jeg læser, kan andre måske. Jeg er altid på udkig efter nye forfattere, men jeg ved, at

  • nogle mennesker måske ikke vil være generede
  • nogle mennesker måske føler sig nedladte, hvis de spørger tilbage og Jeg læser en hårdere bog, end de er (jeg læser ofte hårde bøger i toget, fordi der ikke er nogen computerforstyrrelser derhjemme)

Bare forsøger at se på bogen for at fange titlen / navnet er naturligvis akavet på sin egen måde. Potentielt at stirre på mennesker er ikke sejt.

Men det virker som noget, jeg ikke bør overveje.

Jeg vil vide titlen og forfatteren, men jeg ønsker ikke at blive betragtet som forstyrrende eller en forfølger.

Spørgsmål: Hvordan man spørger - høfligt og ikke forstyrrende - til titel på den bog, som personen foran mig læser?

Er der noget, der fremkalder spørgsmålet? Har personen smilet meget, mens han læser, griner endda? Græder personen? Hvorfor er du interesseret i titlen. Vi er endnu ikke helt på det punkt, at nogen, der læser en bog, er en begivenhed i sig selv.
@Helmar godt punkt. Jeg tror undertiden omslaget kan se interessant ud. Jeg ved, at jeg havde nogen, der spurgte mig, hvem der skrev en bog, fordi de så "Phoenix" i titlen, og de bor i Arizona, og vi havde en cool diskussion. Der er ingen præcis måling. Nogle dage er jeg interesseret i andres bøger, og nogle dage er jeg ikke. Måske er det bare en bog, jeg ikke kan identificere med det samme, og den er ikke en bestseller, og den er sej og interessant.
Jeg stemmer for at lukke dette spørgsmål for bredt, indtil kulturen, hvor dette foregår, er specificeret.
Seks svar:
#1
+14
A J
2017-06-30 11:44:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generelt betragtes dette ikke som uhøfligt for at spørge, hvilken bog din medpassager læser.

Du kan bruge regelmæssige høflige ord til at spørge startende med undskyld mig eller . F.eks.

Undskyld. Må jeg kende navnet på denne bog, du læser?

eller

Undskyld mig. Dette ser ud til at være en interessant bog. Hvad hedder denne bog?

Derefter kan du bede om flere oplysninger om den bog. Du må dog ikke invadere det personlige rum, mens du spørger.

Selvom jeg er enig i, at det ikke * generelt * betragtes som uhøfligt, er det bestemt rigtigt, at nogle læsere ikke ønsker at blive forstyrret. Jeg synes [Valiants svar] (https://interpersonal.stackexchange.com/a/7148/5144) giver et nyttigt supplement til dette ved at starte med et forsøg på at måle, om personen er åben for at have en interaktion eller ej.
#2
+12
Valiant
2017-11-23 09:43:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg plejede at være en rekrutterer, og mens målet var et andet, er metoderne til at henvende sig til mennesker, som jeg synes, anvendelige for alle i enhver situation. I dit tilfælde vil jeg tage et sekund for først at få en idé om læsernes ikke-verbale kommunikation. Der er nogle åbenlyse tegn, som om han eller hun måske har hovedtelefoner under læsning. Dette burde være et klart tegn på, at han eller hun måske forsøger at fjerne distraktioner eller måske endda helt undgå menneskelig interaktion.

Jeg vil også se for at se, hvordan de reagerer på anden stimulus, for eksempel ser de op for at se, hvem der kommer i metroen? Erkender og smiler de, når folk går forbi? Eller holder de bare tættere på hinanden og får ikke øjenkontakt med nogen? Medmindre de i det mindste allerede er villige til at få øjenkontakt (selvom bare et øjeblik, når de passerer forbi), kan de enten forsætligt forsøge at undgå kontakt, eller de kan være så absorberede, at selvom de ikke prøver at undgå kontakt, de kan blive bange, hvis du afbryder dem.

Under alle omstændigheder, hvis de viser en slags engagement uden for deres bog (som at smile til forbipasserende eller lejlighedsvis kigge ud af vinduet osv.), vil jeg betragte det som en mulighed for at engagere sig. For at gøre det ville jeg følge nogle af de allerede nævnte vejledninger og især Tom Au's vejledning om at gøre det værd, og også de generelle kommentarer om brugen af ​​en indledende og høflig sætning. Og vær ægte! Sig hvad der virkelig får dig til at spørge! Jeg siger måske:

"Undskyld mig, hej! Har du noget imod at dele den bog, du læser? Jeg kan godt lide omslagsbillederne!"

Og smil / vis entusiasme mens du siger det! Eller måske:

"Undskyld at genere dig, men har du noget imod at fortælle mig forfatteren af ​​den bog? Jeg er fascineret af Tjernobyl!"

Uanset hvad det er, betyder det ikke noget, det generelle format er "(sig noget for at få opmærksomhed og skildre, at du erkender, at du afbryder dem), (still dit spørgsmål på en måde, der virkelig beder om tilladelse til dem at svar dig)? (Giv dem den psykosociale gensidighed, fortæl dem, hvorfor du vil vide, hvad kun de kan fortælle dig, og hvor meget lykkeligere det vil gøre dig)! "

Efter denne metode vil:

  1. hjælpe dig med at udelukke læsere, der muligvis ikke byder sådan et spørgsmål velkommen
  2. forbedre dine odds for et positivt og venligt svar og sørg for, at dit spørgsmål modtages ret godt, i det mindste
  3. har en god chance for at føre til en interessant samtale!

Bemærk : Jeg fraråder at opfinde noget om, hvorfor du vil vide det. Hvis du ender i situation 3, men du ikke rigtig var så begejstret for Tjernobyl, så kan du finde dig selv i en akavet samtale ... Også med hensyn til udfordrende bøger skal du ikke bekymre dig om det! Måske hvis du ved, at det er mere avanceret, skal du bare afvise eller nedtone det.

Sig noget som:

"Åh, jeg prøver bare at lære mere om astrofysik, det er virkelig interessant!"

Hvis du så ser dem lidt tilbage, måske fjern dig fra bogen, så noget som:

"Jeg tror jeg måske har bit mere end jeg kan tygge! "
Eller
"Jeg tror, ​​jeg dykker først ind i den dybe ende!"

Under alle omstændigheder er mulighederne uendelige efter disse første par udvekslinger, bare gå ud og prøv forskellige ting, og lad os vide, hvordan det fungerer!

#3
+9
Tom Au
2017-06-30 20:53:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg betragter det som en lidt pålæggelse. Men der er måder at håndtere dette spørgsmål på, så det ikke er upassende.

Jeg vil begynde med at sige noget som "Hej, bogen du læser ser interessant ud. Hvad er titlen?"

Når personen har svaret, skal du takke ham eller hende og sige noget om, at det er dit yndlingsemne. Dybest set prøver du at overbevise den anden person om, at den (lille) indsats, der blev brugt til at gøre dig glad, var umagen værd. Det kan endda føre til en interessant samtale.

Dette kan være en af ​​de situationer, hvor du beder om "tilgivelse snarere end tilladelse."

Men gør det kun, hvis du er virkelig interesseret.

#4
+5
Adolfo
2017-11-23 07:13:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg synes, det er uhøfligt, især hvis det er en fremmed. Først og fremmest ved jeg ikke, hvad læserens personlighed er, eller hvad han tænker på i det øjeblik. For det andet kan han have reageret negativt. Jeg ville bruge sund fornuft: hvis personen virker venlig, ville jeg spørge meget høfligt; hvis ikke, ville jeg respektere hans privatliv.

#5
+4
Bread
2017-11-23 22:12:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er uhøfligt at afbryde nogen, mens de naturligvis læser, især at stille et selvbetjenende, trivielt spørgsmål. Desuden er det nysgerrig og nysgerrig. Det er bedst ikke at antage, at folk vil tale (eller bare besvare afslappede spørgsmål om sig selv) simpelthen fordi de tilfældigvis er ude offentligt med andre mennesker. Det er muligt, at de vælger at læse, fordi de ikke har lyst til at tale med fremmede.

#6
-1
Sagar VD
2017-06-30 12:42:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi kan ikke altid forudsige, hvordan folk reagerer på at stille sådanne spørgsmål.

Så spørg navnet på en bog i starten er upassende.

Først skal du sige en " hej "eller noget, og se, hvordan de reagerer.

Hvis deres svar indikerer, at de ikke er forstyrret af dit spørgsmål, er du velkommen til at spørge navnet på bogen og detaljerne i den bog, du ønsker.

For eksempel kan du sige noget som:

"Jeg er meget interesseret i at læse mig selv. Kan du fortælle mig navnet på den bog, du læser?"

Spørg alle detaljer på én gang.

Hvad er alle de oplysninger, du har brug for, spørg det en gang.

Spørg ikke med jævne mellemrum, fordi det forstyrrer deres læsning.

Jeg er uenig. Hvis du bare siger "Hej" og venter, kan de beslutte, at du prøver at starte en samtale og reagere dårligere, end hvis du bare stiller spørgsmålet.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 3.0-licens, den distribueres under.
Loading...